Connect with us
Alexandru Rafila, despre evoluția epidemiei: Ne aflăm oarecum într-o zonă de platou

Social

România a primit aprobarea OMS pentru testarea unui medicament anti-Covid-19

In cateva luni ar putea sa existe medicamentul pentru Covid-19, realizat de o companie americana cu rezultate extrem de promitatoare la primele teste. Mai mult decat atat, medicamentul anti-Covid urmeaza sa fie testat si in Romania in cateva saptamani, a anuntat intr-un interviu pentru Ziare.com prof. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, reprezentatul Romaniei la OMS.

„Am facut demersuri la biroul OMS pentru Europa si ma bucur ca am reusit sa includem si Romania, probabil Institutul Matei Bals, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament. Studiul va inrola mai multi pacienti din mai multe tari, alaturi de alte produse, astfel incat la sfarsitul lui sa existe suficiente argumente pentru autoritatea americana, FDA, sa poata da aprobarea de productie si punere pe piata. In cateva luni de zile cred ca acest medicament va fi disponibil„, a spus prof. univ. dr. Rafila.

Prof. Rafila a precizat ca la „Matei Blas” vor fi testate in paralel 4 scheme terapeutice pentru Covid-19, insa medicamentul realizat in SUA este considerat in literatura de specialitate cel mai promitator.
Interviul integral cu prof. univ. dr. Alexandru Rafila va fi publicat in aceasta noapte pe Ziare.com. Medicul raspunde si uneia dintre principalele intrebari pe care cu totii ne-o punem acum: cat vom mai sta in case? Afla pe Ziare.com si ce spune despre capacanele comunicarilor zilnice, dar si despre ideea testarii-sondaj.

Romania Scenariul 4. Situatia e critica in lume

Romania e acum în scenariul 4, fiind la doar cateva zeci de cazuri distanta de pragul de 2.000 de imbolnaviri. Intr-o saptamana de la primul deces, boala a ucis in tara noastra 46 de persoane si a infectat aproape 300 de cadre medicale.

Duminica seara a fost adoptata o noua ordonanta militara. Au fost plafonate preturile pentru energie, gaze, apa si combustibil la nivelul din 29 martie si masuri dure sunt luate pentru personalul medical, care poate fi detasat catre spitalele de stat, inclusiv in alte judete, in functie de nevoile de personal aparute, fara a putea refuza. Totodata, spitalele sau medicii care refuza tratamentul, indiferent daca pacientii sunt confirmati pozitiv sau negativ cu coronavirus, vor fi sanctionati penal.

Cu toate acestea, luni s-au inregistrat chiar si demiteri in randul cadrelor medicale, care au spus ca e nedrept sa fie obligate si amenintate penal, fara ca statul sa le asigure echipamente de protectie.

Presedintele Klaus Iohannis a facut, luni, un nou apel la romani sa stea in casa, pentru ca doar asa putem evita raspandirea coronavirusului.

La nivel global, sunt aproape 740.000 de persoane infectate, dintre care peste 35.000 au murit. Cel mai grav sunt acum afectate Italia, Spania si Statele Unite.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top