Connect with us
Românii pot beneficia de consiliere psihologică gratuită în perioada pandemiei de coronavirus

Social

Românii pot beneficia de consiliere psihologică gratuită în perioada pandemiei de coronavirus

Românii vor putea apela un număr de telefon cu tarif normal pentru a primi consiliere psihologica gratuită din partea medicilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”. Acesta se află în administrarea Primăriei Capitalei prin SSMB. Medicii îi vor ajuta pe apelanți să își gestioneze problemele de anxietate cauzate de izolarea la domiciliu.

Românii pot beneficia de consiliere psihologică gratuită în perioada pandemiei de coronavirus

Oamenii care nu mai știu cum să își gestioneze problemele de anxietate, depresie sau alte emoții generate de perioada de izolare socială pe termen prelungit pot suna aici. Numărul de telefon este unul cu tarif normal și poate fi apelat zilnic între orele 10:00 – 19:00, conform declarației Gabrielei Firea.

Apelanții vor primi serviciul de consiliere psihologică telefonică gratuită din partea specialiștilor spitalului. Medicul Teodorescu a explicat ce tip de oameni pot suna la linia telefonică pentru a primi consiliere psihologică.

Astfel, acesta a declarat pentru Antena 3:

„Când am gândit această linie telefonică, am avut și norocul să găsim înțelegerea a 21 de rezidenți care își sacrifică timp pentru că fac inclusiv sâmbăta și duminica această activitate. Grupul țintă îl reprezintă oamenii care sunt îngrijorați din cauza situației actuale, coronavirusul și izolarea, oamenii care nu au avut o patologie, dar pe care o vor dezvolta din cauza expunerii la un stres prelungit și cei care aveau o patologie psihiatrică anterioară și la care simptomele cresc în intensitate din cauza expunerii la acești factori de stres. Marea majoritate a oamenilor care ne-au sunat sunt oameni care au tulburări anxioase, care au neliniști și eventual simptome depresive.”

În contextul pandemiei care ne-a limitat interacțiunea cu alte persoane, dar mai ales cu cei dragi depresia și anxietatea și-au ridicat cotele în fiecare dintre noi. Pentru a ne face izolarea socială mai ușoară și pentru a ne păstra sănătatea mentală, autoritățile ne pun la dispoziție mai mult de o linie telefonică. Astfel de proiecte sunt Deprehub sau Ambasador pentru Comunitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top