Connect with us
Actorul Valentin Uritescu a oferit un interviu în care a vorbit despre moarte și despre scris, pasiunea sa din ultimii ani.

Vedete

Valentin Uritescu, anunț trist: „Sunt foarte aproape de moarte”

Actorul Valentin Uritescu a făcut o mărturisire cutremurătoare. Retras de pe scenă de șapte ani, acesta a spus că își așteaptă moartea cu calm.

Valentin Uritescu a primit premiul pentru întreaga carieră în cadrul Galei Premiilor Gopo 2017. De ani de zile însă, el nu ți poate exercita profesia de actor, din cauza unei boli care nu îi mai permite să își controleze mișcările.

El a oferit un interviu pentru revista Taifasuri în care vorbește despre moarte și despre scris, pasiunea sa din ultimii ani.

Acest „ceva” este scrisul. Dorința de a scrie. Nu se pune problema de a mă considera scriitor, Doamne ferește!, ci numai de a-mi aduna gândurile și de a modela ceva din mine însumi, acum când sunt foarte aproape de moarte, pe care o aștept cu calm și fără nicio împotrivire. La mine, în Transilvania, nu se spune „a murit”, ci „s-a petrecut”. Eu, acum, trebuie să mă pregătesc pentru marea trecere. Mi-am îndeplinit rostul meu pe lume. Am sădit un pom, am iubit, m-am căsătorit, mi-am făcut o casă, am adus pe lume un copil și, iată, termin de scris a treia carte. N-am trăit degeaba. Așa că… Auf wiedersehen! (n.r. – La revedere!), a spus Valentin Uritescu.

Actorul a mai afirmat că își dorește să fie înmormântat la Vinerea, localitatea sa natală, unde se află și mormântul părinților săi.

„(…)mai am nimic la Vinerea, decât mormântul părinţilor, unde vreau să fiu şi eu îngropat, fără fiţe, în coşciug din lemn, ca mama şi ca tata”, a povestit Valentin Uritescu.

Articole similare

Veste trista despre Marian Ralea! Din pacate, s-a intamplat…

Un monstru sacru al filmului romanesc a murit

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top