Connect with us
Ce actori nu au primit niciodata un Oscar

Vedete

25 de actori nedreptatiti! Nu au primit niciodata Oscar pentru interpretare

Nu intotdeauna Premiile Oscar au fost corecte! Acesti actori formidabili nu au primit niciodata un Oscar! Nu te-ai fi gandit tocmai la ei!

 

O lume intreaga cunoaste nefericirea lui Leonardo DiCaprio, insa ca el mai sunt multi altii! Iata ce actori nu au primit niciodata un Oscar pentru interpretare!

Te poate interesa si: Nominalizarile la premiile OSCAR 2016

Te poate interesa si: Gala Oscar 2016. Ce meniu vor avea vedetele!

Charlie Chaplin

Cel mai haios actor al tuturor timpurilor reprezinta cel mai bun exemplu ca Academia Americana de Film a comis greseli inexplicabile. Acest mare comediant de film mut a lasat posteritatii filme celebre precum The Great Dictator (1940), Modern Times (1936), The Gold Rush (1925) si City Lights (1931). Cu toate acestea, nu a luat niciodata un Oscar pentru interpretare. Este adevarat ca a castigat doua Oscaruri onorifice, in anii 1929 si 1973, dar si Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora cu Limelight, un film care a fost lansat la 20 de ani de la turnare, insa niciodata nu a fost rasplatit pentru interpretare desi merita!

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin

Cary Grant

„Everybody would like to be Cary Grant”. Nici acest mare star american al Hollywood-ului de altadata nu a primit niciodata premiul Oscar pentru interpretare. Cu toate ca a fost nominalizat de doua ori la Oscar, actorul a primit doar un premiu onorific in 1970. Cary Grant este cunoscut din filmele celebrului Alfred Hitchcock si a jucat in clasicele North by Northwest si To Catch a Thief.

Cary Grant

Cary Grant

Richard Burton

Richard Burton a format impreuna cu Elizabeth Taylor in anii ’60 un cuplu identic cu Brad Pitt si Angelina Jolie. Actorul a fost nominalizat nu mai putin de 7 ori la premiile Oscar pentru rolurile impresionante din pelicule precum My Cousin Rachel (1952), The Robe (1953), Becket (1964), The Spy Who Came in from the Cold (1965), Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966), Anne of the Thousand Days (1969), Equus (1977), insa nu l-a castigat niciodata pentru interpretare.

Richard Burton,

Richard Burton,

Peter O’Toole

Acest actor a fost nominalizat de opt ori la Oscar! Peter O’Toole este cunoscut pentru rolurile sale de rebeli si interpretarile shakespiriene si a primit intr-un final (prea tarziu), in 2003, o statueta onorifica din partea Academiei Americane de Film. Cu toate ca nu a castigat niciodata vreun Oscar pentru rolurile la care a fost nominalizat, O’Toole a fost recompensat pentru talentul sau cu alte premii prestigioase. Interpretarea sa spectaculoasa din Lawrence of Arabia a fost catalogata mai tarziu de catre Premiere Magazine drept „cea mai buna interpretare din toate timpurile”.

Peter O'Toole

Peter O’Toole

Clint Eastwood

Clint Eastwood a ramas al doilea actor dupa John Wayne cu cele mai multe aparitii in topul vedetelor de film cel mai bine vandute. Cu toate acestea, actorul nu a luat Oscar pentru interpretare. In schimb a luat 2 Oscaruri pentru cel mai bun regizor si cel mai bun film cu pelicula „Necrutatorul” (1992) si inca 2 la aceleasi categorii pentru filmul „O fata de milioane” (2004). Se mai adauga si un Oscar onorific care sugereaza mai degraba „ne cerem scuze pentru ca nu ti-am dat un Oscar atunci cand meritai”.

Clint Eastwood

Clint Eastwood

James Dean

Actorul a avut o cariera scurta, insa a ramas mereu in sufletele noastre. James Dean a fost supranumit „copilul rebel al Hollywood-ului” si a lasat o mostenire care nu va muri niciodata. Desi nu a avut decat 3 roluri mari principale, James Dean a devenit un simbol. Toate astea nu l-au ajutat, asa ca nici el nu a luat niciodata Oscar pentru interpretare.

James Dean

James Dean

Johnny Depp

Actorul cameleon ai Hollywood-ului, Johnny Depp, nu a reusit sa obtina niciun Oscar pana acum, cu toate ca a fost nominalizat de trei ori, pentru rolurile din pelicule precum Sweeney Todd (2007), Finding Neverland (2004) si Pirates of the Carribean: The Curse of the Plack Pearl (2003). Rolurile sale au fost spectaculoase de fiecare data. De la Edward Scissorhands si pana la Piratii din Caraibe, fiecare interpretare a sa ne-a lasat masca.

Johnny Depp

Johnny Depp

Leonardo DiCaprio

Este cel de-al doilea actor preferat al lui Martin Scorsese, dupa celebrul Robert De Niro, si a reusit sa uimeasca criticii inca de la 19 ani, atunci cand a primit prima nominalizare la Oscar pentru rolul din What’s Eating Gilbert Grape (1993). De atunci, DiCaprio a mai reusit sa obtina doua nominalizari pentru rolurile exceptionale din The Aviator (2004) si Blood Diamond (2006), insa toti suntem de acord ca fiecare rol interpretat merita o nominalizare la Oscar. In 2014, actorul a obtinut inca o nominalizare la Oscar, pentru rolul genial din The Wolf of Wall Street, insa a pierdut in fata lui Matthew McConaughey. Poate anul acesta va fi mai norocos!

Leonardi DiCaprio

Leonardi DiCaprio

Edward Norton

Putini actori din generatia sa au dovedit o forta actoriceasca atat de puternica ca cea a lui Edward Norton. Actorul a fost nominalizat prima data in 1997 la Oscar pentru Primal Fear, apoi in anul 1999 pentru American History X si a continuat sa isi impresioneze fanii cu rolurile din Fight Club, The Illusionist, The Painted Veil, 25th Hour, insa Academia Americana de Film a ramas rece la prestatiile sale. In 2015, actorul a revenit cu un rol de prima mana in “Birdman”, pentru care a primit a treia nominalizare din Oscar din cariera.

Edward Norton

Edward Norton

Brad Pitt

Un alt actor fara niciun Oscar este celebrul Brad Pitt. Cu fiecare film facut, acesta a dovedit cat de talentat este. De la Interviu cu un vampir, Legendele toamnei (1994), Sapte ani in Tibet (1997) , Se7en (1995), Fight Club (1999) si Moneyball (2011), Brad Pitt a impresionat de fiecare data cu intepretarile sale de exceptie. Cu toate acestea, nu a reusit niciodata sa smulga ravnita statueta. Pana in acest moment, Brad Pitt a primit trei nominalizari la Oscar pentru interpretare, in 1996 pentru Armata celor 12 maimute, in 2009 pentru The Curious Case of Benjamin Button si in 2012 pentru rolul din Moneyball.

Jim Carrey

Celebrul actor de comedie, Jim Carrey, nu a reusit nici pana acum sa primeasca macar o nominalizare la Oscar. Cu un talent fara margini, Carrey a facut roluri comice memorabile in The Mask, Ace Ventura, Liar, Liar, insa a demonstrat tuturor cat de usor poate face tranzitia de la comedie la drama cu rolurile din The Truman Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind si Man from the Moon. Pentru aceste interpretari trebuia macar nominalizat la Oscar in 2000. Nu a fost posibil! 🙁

Willem Dafoe

Acest actor si-a facut un renume dupa ce a lucrat cu unii dintre cei mai apreciati regizori din lume: cu Anthony Minghella in The English Patient, film castigator al Premiului Oscar; cu Oliver Stone in Platoon, in rolul Sergentului Elias Grodin; cu Martin Scorsese in The Last Temptation of Christ; cu David Lynch in Wild at Heart; cu Alan Parker in Mississippi Burning sau Lars von Trier in “Antichristul”. Cu toate ca a fost nominalizat de 2 ori la Oscar pentru Platoon (1986) si Shadow of the Vampire (2000), nici acest actor american nu a reusit sa primeasca statueta.

Willem Dafoe

Willem Dafoe

Harrison Ford

A fost personaj principal in doua dintre cele mai populare serii de filme din istorie, Indiana Jones si Star Wars, si a avut numeroase roluri apreciate in thrillere si drame politice. Este clar, Harrison Ford este o adevarata legenda a Hollywood – ului, insa nu si pentru Academia Americana de Film. Pana in acest moment, actorul american a reusit sa primeasca o singura nominalizare la Oscar in anul 1986, pentru rolul din Witness. Cu toate acestea, Ford ramane unul din cei mai populari actori, iar intrepretarile sale din pelicule precum Air Force One, The Fugitive sau Presumed Innocent raman memorabile. In anul 2015 Harrison Ford a marcat o revenire spectaculoasa in blockbusterul Star Wars: The Force Awakens.

Harrison Ford

Harrison Ford

Michelle Pfeiffer

Este una dintre cele mai frumoase si talentate actrite! Michelle Pfeiffer a impresionat publicul cu rolurile sale din filme precum Love Field (1992), Dangerous Liasions (1988) si The Fabulous Baker Boys (1989), pentru care a primit cele trei nominalizari la Oscar din cariera. Cu toate ca a facut senzatie in Scarface (1983), Pfeiffer nu a convins Academia Americana de Film si a ramas, chiar si astazi, fara niciun Oscar.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson reprezinta una dintre cele mai populare celebritati de culoare de la Hollywood si a fost declarat de catre Cartea Recordurilor ca fiind cel mai profitabil actor din istorie. In total, filmele sale au strans nu mai mult nici mai putin de 7.4 miliarde de dolari. Actorul este in varsta de 64 de ani si a jucat in peste 100 de filme de-a lungul carierei sale. El a fost nominalizat la Oscar pentru rolul sau formidabil din Pulp Fiction. Cu toate ca interpretarea sa din rolul lui Jules Winnfield (Pulp Fiction) a fost inclusa pe lista celor mai bune 100 de interpretari din toate timpurile, actorul nu a castigat niciodata Oscarul pentru interpretare. Uraaat!

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Ray Liotta

Nu il poate uita nimeni pe Ray Liotta in celebrul Goodfellas, nu? Ei bine, Academia Americana de Film a reusit sa il uite, asa ca nici macar nu l-a nominalizat la Oscar pentru rolul lui Henry Vill. El a fost nascut pentru roluri negative, asa ca Ray Liotta este unul dintre cei mai buni „bad guys” de la Hollywood. Sunteti de acord?

Ray Liotta

Ray Liotta

Robert Downey Jr

Acum aproximativ 20 de ani Robert Downey Jr. reusea sa obtina prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul din „Chaplin”, pelicula in care il portretiza pe Charlie Chaplin. De atunci si pana acum, Robert Downey Jr. a demonstrat ca este la fel de talentat si carismatic si in drame impresionante, dar si in blockbustere precum Iron Man, iar astazi a reusit sa obtina titlul de cel mai respectat actor de la Hollywood. In anul 2009, Robert Downey Jr. a primit o a doua nominalizare la Oscar, pentru rolul secundar din Thropic Thunder.

Alan Rickman

In ultimii sai ani din cariera, actorul Alan Rickman a reusit sa impresioneze fanii cu rolul profesorului Snape din seria Harry Potter. Cu toate ca actorul britanic a oferit interpretari memorabile si in pelicule precum Greu de ucis (1988), Rasputin (1996) si a fost votat de revista Empire drept unul din cele mai mari staturi de film din toate timpurile, el nu a reusit sa obtina nicio nominalizare la Oscar. O parte din presa straina a notat ca Rickman merita in 2012 sa fie nominalizat pentru rolul din franciza Harry Potter, insa Academia Americana de Film nu a fost de aceeasi parere. Din pacate, Alan Rickman s-a stins la inceputul acestui an, fara sa fie vreodata nominalizat la Oscar.

Alan Rickman

Alan Rickman

Liam Neeson

In anul 1993, actorul Liam Neeson lasa in lacrimi o lume intreaga cu interpretarea sa emotionanta din pelicula Lista lui Schindler. Cu acest rol el a obtinut singura sa nominalizare la Oscar din cariera. Cu toate ca este considerat unul din cei mai mari actori, britanicul n-a fost prea des bagat in seama de catre Academia Americana de Film desi rolurile sale au fost mai mult decat remarcabile. In ultimul timp, actorul s-a specializat pe roluri de actiune, fiind foarte popular in seria “Taken”.

Liam Neeson

Liam Neeson

Glenn Close

Este ireal ca o actrita de calibrul lui Glenn Close nu a castigat niciodata premiul Oscar pentru interpretare. Glenn Close, in varsta de 65 de ani a primit 6 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru Fatal Attraction in 1988, Dangerous Liasions in 1989. Dupa aproximativ 23 de ani, Academia American de Film i-a oferit o a sasea nominalizare la Oscar in 2012, pentru rolul din Albert Nobbs, insa ramane un mister pentru toti cum actrita nu a reusit sa obtina statueta in peste 30 de ani de cariera, timp in care a oferit roluri extraordinare.

Glenn Close

Glenn Close

Gary Oldman

Pare desprins de realitate faptul ca un actor cu o cariera de 30 de ani care a oferit unele dintre cele mai complexe roluri sa ajunga de abia in anul 2012 sa primeasca prima nominalizare a sa la Oscar. Gary Oldman este unul dintre cei mai nedreptatiti actori din istorie de catre Academia American de Film. Oldman a devenit un maestru al rolurilor negative si a cucerit pe toata lumea in pelicule precum “Leon”, “Al cincilea element”, “Dracula” sau “Immortal Beloved”.

Gary Oldman

Gary Oldman

Kirk Douglas

Kirk Douglas este o legenda a cinematografiei mondiale, prin istoria si cariera sa. Pe numele lui real, Issur Danielovitch, actorul a uimit lumea in mai mult de 80 de filme, multe dintre acestea devenite clasice. Printre acestea se numara „Spartacus”, „The Bad and the Beautiful”, „Lust for life”, „Paths of Glory”. Acum mai bine de 50 de ani actorul era considerat a fi cel mai apreciat actor al lumii, insa in toti acesti ani Academia Americana de Film s-a facut ca nu vede si nu s-a indurat sa ii ofere premiul Oscar pentru interpretare. El a primit 3 nominalizari, pentru Champion (1949), The Bad and the Beautiful (1952), Lust for Life (1956). In 1996, a primit Oscar onorific pentru intreaga cariera.

Kirk Douglas

Kirk Douglas

Tom Cruise

De la varsta de 21 de ani, atunci cand a primit primul sau rol principal in Risky Business, Tom Cruise a ajuns in scurt timp unul dintre cei mai iubiti actori de la Hollywood. Are toate atuurile care i-au adus in urmatorii 10 ani filme cu un succes fenomenal la public si critici, printre care The Color of Money (1986), Rain Man (1988), Born on the Fourth of July (1989), Days of Thunder (1990), A Few Good Men (1992), The Firm (1993), Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994), Mission: Impossible (1996), Jerry Maguire (1996), dar a jucat si in multe blockbustere ca Minority Report (2002), The Last Samurai (2003), Collateral (2004), War of the Worlds (2005). Cu toate ca a primit 3 nominalizari la Oscar si a castigat 3 Globuri de Aur, Cruise nu a fost recompensat niciodata cu statueta de catre Academia Americana de Film.

Sigourney Weaver

Aceasta actrita a creat unul din cele mai tari personaje feminine din istorie in seria Alien. Sigourney Weaver a devenit una dintre cele mai respectate staruri de la Hollywood si a reusit sa obtina trei nominalizari la Oscar, pentru rolurile principale din Aliens (1986) si Gorrilas in the Myst: The Story of Dian Fossey (1988), dar si pentru rol secundar in Working Girl (1988). A fost inclusa in topul celor mai mari 100 de staruri de film alcatuit de revista Empire.

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver

Robert Redford

Un adevarat actor al Hollywood-ului, nici Robert Redford nu a primit niciodata Oscarul pentru interpretare. Mai mult, actorul a primit o singura nominalizare , pentru The Sting/Cacealmaua (1974). De atunci, Redfort a facut filme extraordinare precuma All the President’s Men, A bridge Too Far, The Great Gatsby, The Natural, Indecent Proposal. In anul 1994, el a castiga Oscarul pentru cel mai bun regizor cu pelicula „Ordinary People” (1981). Criticii au scris ca unul din cele mai mari roluri ale sale este cel din The Candidate (1972) pentru care nici nu a fost nominalizat. Totusi, Academia Americana de Film i-a oferit un Oscar onorific in 2002.

Robert Redford

Robert Redford

Pe aceasta lista trebuie sa ii aducem in discutie si pe actorii: Ralph Fiennes, John Malkovich, Richard Gere, Alain Delon, Donald Sutherland, Martin Sheen, Steve Buscemi, Guy Pearce, Mia Farrow, Marcello Mastroianni, Bill Murray, Mel Gibson, John Hurt, Sam Rockwell, Matt Damon. Fred Astaire.

Sursa foto hunedoaralibera.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top