Connect with us
Oficial: Dinamo primește 10 milioane de euro - "Banii vor fi virați în 30 zile"

Sport

Oficial: Dinamo primește 10 milioane de euro – „Banii vor fi virați în 30 zile”

Ioan Andone oferă noi informații despre situația de la Dinamo. Clubul a fost la un pas de a fi cumpărat de spanioli. „Legenda” din Ștefan cel Mare a precizat că spaniolii au planuri mari. Fondul de investiții spaniol, condus de Herminio Menendez o să ajute clubul Dinamo. Despre ce este vorba, citește în rândurile de mai jos.

Oficial: Dinamo primește 10 milioane de euro – „Banii vor fi virați în 30 zile”

Clubul Dinamo urmează să primească 10 milioane de euro în contul clubului, odată ce îl preia pe Ionuț Negoiță. Spaniolii sunt interesați de fotbal, deși nu știu aproape nimic despre România. Tot ce știu despre țara noastră află din ziare sau de la o societate de avocați români.

Aceștia au acceptat acest schimb de interese după ce timp de două luni au verificat actele pentru a vedea exact care este situația la Dinamo, ce datorii are clubul și mai ales către cine. Negoiță ar fi încercat de mai multe ori să vândă Dinamo, de fiecare dată fără succes. Ioan Andone a declarat pentru Telekom Sport:

„De două trei zile a fost totul în regulă din partea spaniolilor. Acum discuţia cu trei milioane în contul clubului ca garanţie, acum sunt 10 milioane, că am întrebat şi eu, tot cu Toni Curea am vorbit, oamenii sunt interesaţi să intre în fotbal. Ei nu cunosc România foarte bine, din cauza crizei actuale că nu se poate circula, ei nu ştiu foarte multe, decât ce citesc în ziare şi ce informaţii au de la o societate de avocaţi din România.

Eu cred că sunt serioşi, altfel n-ar fi pierdut timpul două luni să verifice acte, să vadă care sunt problemele la Dinamo, să vadă datoriile şi ce au de plătit. Eu mă aşteptam ca Negoiţă să fi semnat, dacă lucrurile sunt în regulă, poate pentru el nu sunt. Nu cred că are cineva împotrivă dacă cineva îşi asumă toată datoriile.”

Numeroase tentative de a prelua Dinamo

„Cred că e a zecea tentativă de a prelua Dinamo, nu am făcut o cronologie de trei ani de când vrea Negoiţă să vândă. Nu are omul încredere şi nu înţeleg de ce n-ar avea încredere dacă lucrurile sunt clare şi contractele sunt clare.

În contract se spunea că în 30 de zile de la data semnării, în contul clubului vor fi trei milioane, din ce am discutat aseară, ei se aşteptau să primească un răspuns pozitiv, dacă trebuie, în 30 de zile vor pune 10 milioane de euro în cont. Vor fi 10 milioane în cont pentru datorii, dar datoriile nu sunt de 3 milioane, sunt de mai mult, dar sunt reeşalonate.

(n.r. – Ultimele negocieri se referă la chestiunea cu traversarea insolvenţei? E una dintre probleme, se consultă cu o firmă de avocaţi din România, aia e una dintre probleme, dar e posibil să se rezolve pentru că acolo e pus gaj 40% din baza de pregătire de la Săftica. E pus sechestru de DNA, e un proces, dar nu trebuie să sufere Dinamo.

Eu zic că încearcă să vândă. În perioada când am fost la Dinamo, atunci a fost perioada când a venit Mutu cu investitorul indian, că va cumpăra un procent din DInamo, apoi că vrea să împrumute clubul de 2-3 milioane. Nu ştiu dacă vrea să vândă, el ar vrea, dar… (n.r. – râde) Dacă nici acum nu vinde, i s-au îndeplinit toate cerinţele. Eu cred că greu va mai găsi, contractul e în regulă, îl are pe masă.”

Ioan Andone – viitor președinte la Dinamo

Ioan Andone este viitorul președinte al lui Dinamo în momentul în care clubul va fi preluat de către spanioli. Acesta este în prezent manager la FC Voluntari și a recunoscut că ideea de a deveni președinte la Dinamo este destul de tentantă.

A declarat că a fost ofertat și nu a oferit niciun răspuns, dar i-ar plăcea să facă pentru Dinamo tot ce a făcut pentru clubul Voluntari. Mai mult, a precizat că are activitate, pe lângă conducerea clubului are și alte afaceri. La Dinamo a fost și jucător și antrenor. Acesta a precizat:

„Eu am fost ofertat şi n-am zis nici da, nici nu. Dacă ei vor veni, necunoscând clubul, fotbalul din România, că le-ar face o mare plăcere să lucrez în cadrul clubului ca preşedinte. Asta mi-au oferit mie de la începutul discuţiilor. (n.r. – dacă este interesat) Da, domne, că eu nu mai antrenez de trei ani, în ultimii doi am fost la Voluntari, am văzut ce înseamnă să conduci un club, ce probleme administrative sunt într-un club şi mi-ar fi plăcut şi aş fi vrut pentru Dinamo. Eu am ce să fac, sunt în continuare la Voluntari, eu am treabă, am afacerile mele, am zis că e Dinamo, au fost 11 ani la Dinamo ca antrenor şi jucător.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top