Connect with us
Bărbatul care s-a înecat cu mâncare și a murit, era pe liste la alegerile locale din 27 septembrie

Alegeri Locale 2020

Bărbatul care s-a înecat cu mâncare și a murit, era pe liste la alegerile locale din 27 septembrie

Bărbatul în vârstă de 59 de ani care a murit după ce s-a înecat cu mâncare era înscris pe lista la alegerile locale din această toamnă. Marian Iordache s-a înecat în timpul mesei, cu o bucată de pepene. El se afla împreună cu soția sa care a sunat la 112. Medicii ajunși la locuința politicianului nu au mai putut să facă nimic pentru viața acestuia.

Fost primar de Medgidia, candidat la alegerile locale

Marian Iordache fusese primar al municipiului Medgidia în mandatul 2008-2016. Din anul 2016 era consilier județean din partea Partidului Național Liberal, dar și consilierul personal al primarului orașului Cernavodă. Politicianul era înscris pe lista de consilieri județeni ai PNL, la alegerile locale din 27 septembrie.

Moartea acestuia a fost una fulgerătoare. Bărbatul se afla la masă, împreună cu soția sa, când s-a înecat cu o bucată de pepene. Soția lui a sunat la 112, iar operatoarea a trimis de urgență un echipaj la locuința celor doi. Între timp, ea a învățat-o pe femeie cu să-i facă bărbatului manevra Heimlich, care se aplică în situațiile în care o persoană se îneacă cu un bol alimentar.

Din păcate, în momentul în care Echipajul de la Serviciul de Ambulanță a ajuns la locuința celor doi, bărbatul era intrat în stop cardiorespirator.

În ciuda manevrelor de resuscitare, politicianul nu a putut fi salvat.

Ce este metoda Heimlich

Manevra Heimlich este o metoda prin care se dezobstrucționează căile aeriene în cazul blocării lor cu un corp străin, la care se poate apela în cazul în care victima se sufocă.

În loc să coboare spre esofag, corpul străin, ajunge în trahee,și blochează parțial sau total căile respiratorii.

În cazul unei obstrucționări totale a traheei, aerul nu mai poate ajunge la plămâni, iar victima se asfixiază. Atunci se aplică manevra Heimlich, pentru a scoate corpul aspirat pe trahee.

Victima se abordează din spate. La nivelul abdomenului, sub coaste, se pune un pumn strâns suprapus cu cealaltă mână, se face o compresie de jos în sus și din fata in spate, astfel încât să mobilizăm diafragma victimei, după care apăsăm aerul din plămâni pentru a expulza corpul străin.

Manevra trebuie să fie suficient de bruscă, și obligatoriu după ce și-a revenit, victima trebuie transportată la spital.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top