Connect with us
Supraviețuitorii tragediei din Colectiv au lansat un mesaj prin care îi îndeamnă pe români să iasă la vot, la alegerile parlamentare de duminică

Alegeri Locale 2020

Supraviețuitorii din Colectiv îi îndeamnă pe români să iasă la vot: „Nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine”

Supraviețuitorii tragediei din Colectiv au lansat un mesaj prin care îi îndeamnă pe români să iasă la vot, la alegerile parlamentare de duminică. Într-un video emoționant postat pe Facebook, mai mulți supraviețuitori ai incendiului din Colectiv vorbesc despre o nouă șansă la schimbarea pe care mii de români au cerut-o în stradă, în noiembrie 2015.

„Știu că te doare de cum a ajuns țara asta, de corupție, de birocrație, de nepotisme. Dacă vrei drepturi egale și legi care să te protejeze mergi pe 11 decembrie la vot!”, este mesajul promovat în campania pentru mobilizarea la vot.

Mesajele supraviețuitorilor din Colectiv:

Tedy Ursuleanu, care și-a pierdut mâna stângă în urma incendiului, explică de ce vrea ca românii să iasă la vot: „Înainte de Colectiv nu mergeam la vot, mă pregăteam să emigrez, voiam un job, voiam drepturi, voiam niște reglementări exact cum se întâmplă în străinătate. Știam că la noi nu vor fi prea curând, însă acum sunt convinsă că dacă vom lua măsuri împreună se poate. Putem face și din România o țară exact așa cum ne-o dorim. Chiar dacă situația prin care am trecut m-a lăsat cu o singură mână, mâna dreaptă, o voi folosi pentru a vota. Mergeți la vot!”

Alex: „După Colectiv am început să fiu altcineva. Schimbarea nu vine stând acasă, trebuie să ieși afară, chiar dacă e frig, pui o geacă mai groasă, te duci cu prietenii, pui o ștampilă și te rogi să fie mai bine. Vine zăpada, toată lumea se plânge să vină ăștia să ne dea zăpada. Nu, iei lopata și dai tu zăpada dacă nu vrei să cazi să îți rupi gâtul”.

Marian: „Din perspectiva noastră cel mai important este ca acest lucru să nu se mai întâmple”.

Sorin: „Eu nu vreau ca ce ni s-a întâmplat nouă să ni se fi întâmplat degeaba. Eu votez, votează și tu”.

Flavia: „Am primit o a doua șansă la viață. Am mai multă voință de a avea o viață mai bună aici, pentru mine și pentru copiii și nepoții mei. Toți suntem de vină, pentru că lăsăm lucrurile așa cum sunt. Votez pentru că mulți nu mai pot să voteze”.

Cătălin: „Pentru mine câteva secunde au fost diferența între viață și moarte. La alegeri, câteva voturi pot să conteze enorm. Nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top