Connect with us
Alegeri parlamentare 2016. AEP are deja softurile

Alegeri parlamentare

Alegeri parlamentare 2016. AEP are deja softurile

Alegeri parlamentare 2016. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a certificat softurile care vor fi folosite la alegeri și le va pune la dispoziția BEC.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a certificat spre neschimbare. A pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi a competitorilor electorali aplicaţiile informatice pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016”, informează AEP.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o reacție virulentă după ce a aflat că aplicațiile informatice nu vor fi puse la dispoziția partidelor. Acesta a adresat o scrisoare Biroului Electoral Central în care cere explicații. Biroul i-a răspuns că legea dă această posibilitate competitorilor, de a intra în posesia softurilor.

„În contextul prevederilor legale menţionate, AEP va pune la dispoziţia membrilor BEC această aplicaţie. Va pune inclusiv codul sursă, pe suport electronic”, se arată în răspuns.

”Menţionăm că, la cererea scrisă a altor partide politice şi organizaţii aplicaţia informatică poate fi pusă la dispoziţia acestora de către AEP”, se arată în răspuns, scrie news.ro.

„Pentru a formula un răspuns cu privire la aspectele solicitate la pct. 4 din adresa dumneavoastră, vă rugăm să precizaţi care este modalitatea tehnică de verificare, de către expertul tehnic, a softului privind centralizarea rezultatelor votării, în timpul derulării acestei proceduri”, se mai arată în răspuns.

Liviu Dragnea, la România TV: „MAI este condus de apropiatul lui Dacian Cioloș”

„Sunt două instituţii cheie în organizarea alegerilor din România: MAI şi AEP. Ministerul de Interne a suferit transformări majore, cum-necum, de la începutul anului Dacian Cioloş a avut ţintă ca de acolo să plece Petre Tobă. (…)

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea: Propunerea PSD de premier va fi un membru de partid

Acum MAI este condus de apropiatul lui Dacian Cioloş. Tulburări majore în MAI şi în serviciul secret al ministerului. (…) AEP a rămas fără conducător. AEP este cea care după alegeri centralizează voturile şi repartizează mandate, pe baza unui soft la care noi deocamdată nu avem acces”, a spus el.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top