Connect with us
Consiliul Național al PNL l-a validat pe Dacian Cioloș drept propunerea de prim-ministru după alegerile parlamentare din luna decembrie 2016.

Alegeri parlamentare

Cioloș, validat de liberali ca propunere de premier: „Avem o şansă să recâştigăm încrederea oamenilor”

Dacian Cioloș a fost validat în Consiliul Național al PNL drept propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

”Sper să putem construi, în jurul platformei România 100, un proiect în care să propunem României un alt fel de a guverna. Aceasta este principala intenţie pe care vreau să o supun atenţiei şi dezbaterei dumneavoastră în perioada următoare (…) Am descoperit în acest an că, prin identificarea problemelor, vorbind direct, clar şi onest oamenilor, putem câştiga încrederea lor”, a afirmat Dacian Cioloş în discursul pe care l-a susţinut la Consiliul Naţional al PNL, potrivit news.ro.

”Sunteţi un partid politic care, am observat încă din faza alegerilor locale, aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care probabil că pentru unii au fost decizii dureroase, anume să renunţaţi la unii oameni care au fost implicaţi în partid, dar care au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de integritate pe care să le aplicaţi”, le-a transmis premierul liberalilor.

Citește și: Dacian Cioloș a lansat Platforma 100, un program de măsuri pentru primele 100 de zile ale viitoarei guvernări

El a precizat că principiile platformei România 100 au nevoie să fie susţinute printr-un program de guvernare care să fie elaborat de către PNL, ca partid participant la alegeri. ”Dacă e construit pe aceste principii şi dacă acel program se pune în aplicare respectând acele principiii, avem încă o şansă să câştigăm încrederea oamenilor că democraţia parlamentară, făcută prin intermediul partidelor, are un viitor în societate prin onestitate, eficienţă şi profesionalim”, a mai spus Dacian Cioloş.

Alina Gorghiu, mesaj dur pentru Liviu Dragnea

De cealaltă parte, șefa PNL, Alina Gorghiu i-a mulțumit premierului pentru prezența la consiliu.

”Mulţumesc premierului că a venit alături de noi să îşi prezinte platforma, PNL a fost partidul care a susţinut Guvernul un an de zile. Suntem generaţia care va face bilanţul celor 100 de ani de la marea Unire, care va trebui să dea un raport pozitiv pentru puţină vreme, care va trebuie să arate nu doar respect, ci şi speranţă în viitor”, a spus Gorghiu, adăugând: ”Hai în campanie!”.

Președintele PNL a avut de transmis un mesaj și rivalului de la PSD, Liviu Dragnea. ”Domnule Dragnea nu mai speraţi, nu veţi fi niciodată prim-ministrul României!”, a spus Alina Gorghiu, în aplauzele sălii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top