Gheorghe Falcă va fi şeful campaniei PNL la alegerile parlamentare

01.10.2016
Gheorghe Falcă va fi şeful campaniei PNL la alegerile parlamentare

S-a găsit înlocuitor pentru Vasile Blaga pentru postul de șef al campaniei electorale din această toamnă: Gheorghe Falcă, notează news.ro.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost desemnat, sâmbătă, şef de campanie al PNL la alegerile parlamentare, a anunţat vicepreşedintele partidului Raluca Turcan.

Turcan a precizat că nominalizarea a fost făcută de către liderul PNL, Alina Gorghiu.

Decizia urmează să fie validată în Biroul Politic al PNL care va avea loc săptămâna viitoare.

Falcă va prelua astfel coordonarea campaniei de la fostul lider al partidului Vasile Blaga, care miercuri şi-a dat demisia din funcţia de copreşedinte, după începerea urmăririi penale împotriva sa pentru fapte de corupţie.

Liderii aripii democrat-liberale din PNL au decis, sâmbătă, după două ore de dezbateri, ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al PNL, în timp ce europarlamentarul Daniel Buda să aibă împuternicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare ca prim-vicepreşedinte.

ULTIMA ORĂ. Alina Gorghiu, președinte unic al PNL

Băsescu: ”Sper ca Ghiță să fie încoronat cu titlul de mincinos”

Partidul Naţional Liberal urmează să convoace, pentru săptămâna viitoare, sâmbătă, Consiliul Naţional de Coordonare, forul cel mai apropiat de Convenţia Naţională, pentru validarea deciziei luate de democrat-liberali, privind preşedinţia unică a partidului şi desemnarea lui Daniel Buda prim-vicepreşedinte, pentru a contrasemna listele la alegerile parlamentare.

Ultimul Consiliu de Coordonare a avut loc în 2015, când au fost validate criteriile de integritate şi a fost votat Ilie Bolojan în funcţia de secretar general al partidului.

Consiliul Naţional de Coordonare este forul cel mai apropiat de Convenţia Naţională. Din for fac parte liderii de organizaţii judeţene, parlamentari, europarlamentari, aleşi locali şi delegaţi din toate filialele partidului.