Connect with us

Economic

Lovitură grea pentru toți operatorii economici! Activitatea suspendată pentru nerespectarea măsurilor de prevenire

Situația din România continuă să fie una dificilă. Lucrurile sunt complicate din cauza pandemiei care continuă să fie o amenințare pentru toată lumea, însă autoritățile au decis că este timpul pentru redeschiderea școlilor. În acest sens, au fost stabilite mai multe măsuri și, printre altele, și unele legate de activitatea operatorilor economici și cum riscă ei să le fie suspendată activitatea.

Operatorii economici riscă suspendarea activității

Școlile se redeschid de la data de 8 februarie, așa cum se vorbește deja de ceva timp. Pentru ca orele să se desfășoare în siguranță și elevii și cadrele didactice să nu fie expuse niciunui risc, autoritățile au decis adoptarea mai multor măsuri de prevenire a răspândirii virusului, pe care le vor comunica în următoarea perioadă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că CNSU a aprobat o hotărâre privind cele trei scenarii în care se redeschid școlile. Toate detaliile vor fi comunicate publicului în următoarele zile.

Până acum se știe faptul că vor reveni la școală toți elevii din zonele din scenariul verde, în timp ce în zonele din scenariul galben, unde incidența este ceva mai mai mare, copiii vor merge la grădiniță, iar școlile se deschid pentru elevii din clasele 1-4, copiii de clasa a 8-a și cei din clasa a 12-a. În cazul scenariului roșu, merg fizic la școală doar copiii la grădiniță și clasele 1-4.

Aceeași hotărâre a CNSU prevede o propunere de act normativ prin care operatorii economici care nu respectă regulile din starea de alertă vor avea activitatea suspendată. Având în vedere că amenzile date până acum nu i-au determinat să respecte regulile în vigoare și au continuat să facă lucrurile după bunulor lor plac, autoritățile au ajuns la concluzia că doar suspendarea activității îi poate determina să fie mai atenți și responsabili.

“Este o propunere prin care elaborarea unui act normativ să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19.

Au fost multe discuții în momentul în care am relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici. Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții.

Acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect. Trebuie să schimbăm regulile jocului”, a afirmat Cîțu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top