Connect with us
Părinții nu mai au voie în grădiniță! Copiii vor fi preluați de cineva direct de la poartă

Educatie

Părinții nu mai au voie în grădiniță! Copiii vor fi preluați de cineva direct de la poartă

Conform noilor norme de începere a activităților la școală și grădiniță, din această toamnă, părinții nu vor mai avea acces în interiorul unităților de învățământ. Ei își vor aduce copiii până la poarta grădiniței, de unde cineva îi va prelua și îi va duce în interior. La fel se va întâmpla și la finalul programului.

Părinții nu mai au voie în grădiniță! Copiii vor fi preluați de la poartă

În noul an școlar, copiii de grădiniță nu vor mai fi lăsați să intre însoțiți de părinți în unitățile de învățământ. Potrivit ghidului pentru preșcolari, părinții vor aștepta la poartă, în timp ce o persoană desemnată de către director va veni și va prelua copilul.

Nicio persoană, în afară de copii și personalul unității, nu va fi admisă, în afara cazurilor excepționale, unde este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ. În cazul copiilor cu cerințe educaționale speciale, vor fi luate măsuri speciale pentru admiterea personalului de sprijin.

În ghidul pentru preșcolari se prevede ca intrarea în grădiniță se se facă pe mai multe uși de acces, dacă acestea există, și să se facă eșalonat, la intervale orare stabilite în funcție de zone.

De asemenea, este recomandată realizarea unor trasee bine delimitate și semnalizate în incinta unității de învățământ, și în spațiul aferent din curte. În vederea menținerii distanțării fizice, grădinițele vor trebui să aibă zone de așteptare, astfel încât copiii din grupe diferite să nu se intersecteze.

Ghidul prevede reguli stricte și pentru personalul unităților de învățământ. Acesta va trebuie să fie supus unui triaj epidemiologic distinct de cel al copiilor. În același timp, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic va trebui să poarte mască de protecție pe durata interacțiunilor directe cu cei mici, la distanțe mai mici de 1 metru.

Amintim faptul că ieri, 1 septembrie, Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au prezentat, într-o conferință de presă, o serie de măsuri pentru deschiderea școlilor.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top