Connect with us
BBC a difuzat un documentar despre manelistii din Romania

Vedete

BBC a difuzat un documentar despre manelistii din Romania I Video INEDIT

Viata manelistilor din Romania a ajuns subiect pentru un documentar care va fi difuzat de celebra televiziune britanica BBC. Cel care s-a ocupat de productia numita „New Gypsy Kings” este regizorul de Liviu Tipurita, care a structurat ideile principale dupa un scenariu care mizeaza pe vietile luxoase ale cantaretilor din industria manelelor.

Conform Mediafax, ineditul documentar a fost difuzat pe BBC Two,in emisiunea de documentare „This World”, la data de 16 iunie. „Manelele glorifica gangsterii”, au notat jurnalistii de la BBC. „Traiesc viata ca sultanii”, au observat si cei de la Mirror. Jurnalistii britanici au facut o analiza a imaginilor prezentate si au ajuns la urmatoarea concluzie: comunitatea roma este marginalizata si saraca in Europa, dar muzica ei este o adevarata marfa de export. Se mai aminteste ca datorita unui sunet modern, industria manelelor s-a dezvoltat mereu si a generat castiguri uriase pentru cei mai cunoscuti cantareti ai momentului.

Se vorbeste si despre banii care pot fi castigati la o nunta, adica despre sume ce pot ajunge si la 20.000 de euro. Totusi, britanicii cred ca manelele reprezinta un gen muzical controversat din cauza faptului ca versurile glorifica gangsterii si interlopii.

Citeste si: Alex Velea s-a facut MANELIST pentru o seara

Magdalena, melodia virala pe vremea lui Ceausescu. Versurile creau isterie

„Regizorul de documentare Liviu Tipurita ne poarta in aceasta lume extraordinara”, scriu jurnalistii despre documentarul difuzat pe BBC World. Colegii lor de la Mirror subliniaza ca manelele sunt considerate o versiune gypsy a genului „rap gangsta”. „A existat o schimbare majora in comunitatea roma. Au trecut de la carute la Ferrari, de la corturi la palate”, a spus Tipurita.

Printre parerile britanicilor se distinge si care in care manelele sunt considerate un „pasaport” catre afaceri in care se invart sume importante de bani. In imaginile documentarului „New Gypsy Kings” exista cadre cu Adrian Minune, unul dintre cei mai apreciati cantareti de manele. Acesta este considerat foarte bogat intrucat castiga „carute de bani” la diverse evenimente. Spectatorii britanici au putut vedea astfel palatul in care locuieste acesta, dar si un moment in care sotia lui ii pune ciorapii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top