Connect with us
Marte retrograd aduce provocări uriașe. Începe în 9 septembrie 2020

Horoscop Minerva

Marte retrograd aduce provocări uriașe. Începe în 9 septembrie 2020

Marte retrograd în perioada 9 septembrie – 14 noiembrie 2020  va aduce numeroase schimbări pentru majoritatea zodiilor. Marte retrograd în Berbec? Wow, ce nebunie!? Datorită pandemiei mulți au văzut deja schimbări majore în ceea ce privește munca și romantismul. Următoarele câteva luni, s-ar putea să se resimtă ca și cum lucrurile s-ar opri și va trebui să fiți ferme pe fiecare bucățică de teren pe care începeți să-l câștigați.

Fenomenul care afectează toate zodiile are loc astăzi

  • Ciclul retrogradării lui Marte începe pe 27 iulie,
  • Retrogradarea propriu-zisă va avea loc între 9 septembrie (28 gr 15, Berbec) – 14 noiembrie (15 gr 22, Berbec)
  • Ciclul retrogradării se va închide pe 26 decembrie.

Marte este simbolul „masculinității”, după cum Venus este al feminității. Cu toate acestea, este important de menționat că fiecare este un amestec din ambele energii. Și asta mă duce cu gândul că la începuturi, Marte și Venus au fost UNUL, Venus reprezentând partea sa feminină și care în timp s-a disociat dând naștere zeiței frumuseții, feminității abisale și al plăcerii. Ca argument mă duc la ideea în care Venus este provocată și atunci ea devine o zeiță a războiului, duce luptele la fel de ferm ca și Marte, dar mai subtil, apelează la arme neconvențioale, ca să fac o paralelă cu prezentul, la niveluri care dor mai profund decât o simplă rană provocată fizic. 

Ei bine, când este implicată retrogradarea, aceste energii și modul în care le exprimăm în viața noastră personală și socială pot fi un pic mai diferite. 

Venus stăpânește trăsături „feminine” precum emoția, frumusețea și dragostea. În schimb, Marte stăpânește trăsături „masculine” precum agresivitatea, sexul, acțiunea și dorința. Când o planetă atât de dinamică și de belicoasă este retrogradă, aceste afecte despre care aminteam pot fi ceva mai vulnerabile. Impulsurile sexuale se pot diminua. La locul de muncă, s-ar putea să simțiți că stagnați și ca și cum ați pierde orice inerție pe care ați acumulat-o atunci când  încercați să mergeți mai departe. Mai simplu spus, Marte retrograd este incredibil de frustrant. Și pentru că acesta fenoment are loc în Berbec, semn primar pe care îl stăpânește, așteptați-vă să fie o provocare suplimentară. Cei care au Marte în Berbec la naștere s-ar putea simți afectați de retrograd mai puternic. Conflictul deschis nu va o soluție în acest timp, în schimb, concentrați-vă asupra introspecției, a meditației.

Marte retrograd în 9 septembrie 2020 poate aduce momente dificile pentru anumiți nativi

Berbecul, un semn de foc este adesea desemnat drept liderul semnelor zodiacale. Cum, aminteam, este unul dintre cele două semne guvernate de Marte. Celălalt semn este Scorpionul. Ambele semne strălucesc în mod obișnuit pentru curaj, agresivitate, pasiune, loialitate și viziune. Când o planetă intră în această mișcare, ea devine și mai puternică și dă un impact atât de bun augur, cât și de neplăcut. În ipostaza retrogradării în domiciliu, sunteți atennționați că începe un nou mare ciclu marțian care are o durată de aproximativ 28 de ani și poate nu întâmplător a fost numit Micul Malefic de antici. El începe acest ciclu la 00:00 grade Berbec și îl încheie la 359:59 Pești, timp de 28 de ani. Cine mai are un ciclul de 28 de ani? Da, ați ghicit, Saturn, Marele Malefic. În funcție de locul în care îl aveți pe Marte natal puteți calcula când începe un nou ciclul marțial personal.

Fac parte din generația cu Marte natal în Capricorn. Am Marte la 2 gr 25 Capricorn. Facem revoluția marțiană care este la fel ca și revoluția solară. L-am mai avut pe Marte la 2 gr 25 Capricorn în 1990. Ce făceam eu oare acum 28 de ani, în noapte de 1 spre 2 februarie 1990 sau ce începeam? Mă gândeam să mă întorsc la scris, am intrat cu toată forța în presă și am rămas definitiv în București. Când a mai fost Marte la 2 gr 25 Capricorn? Păi, pe 22 martie 2018. Ce s-a întâmplat atunci? Aveam energia de alergam pe la aproape toate posturile de televiziune…Lucram la 3 cărti care au apărut în anul următor, eram angajată și lucram și la cabinet. Foarte multă energie…Marte înseamnă în esență…ENERGIE vitală. Am derapat în anul acela de 3 ori și de fiecare dată am avut forța să redresez mașina…deci, momente de curaj ieșit din comun, că mi-a fost rău după aceea este o altă poveste. În 2 din cele 3 derapaje, am fost pe buza prăpastiei, la propriu. Din punct de vedere medical s-au accentuat bolile cronice, în special cele inflamatorii. Deci un tablou și generos și nu prea. Cam asta înseamnă Marte la debutul unui mare ciclu. A, și pentru că Marte mai simbolizează și șoferul, ei bine, mi-am schimbat mașina de 2 ori pe parcursul unui an, ce n-am făcut în aproape 14 ani cu cealaltă. Cam așa trebuie analizat Marte când ne referim la Marele Ciclu.

Deși poate părea neobișnuit ca Marte și Venus să retrogradeze în același an, de regulă ele retrogradează alternativ, iată că și în 2020 vor retrograda împreună. Dacă acum doi ani, Marte a retrogradat mai întâi și mai apoi Venus, iată că anul acesta, Venus va retrograda mai întâi și abia apoi Marte, ca într-un tangou argentinian. 

Marte retrogradează, în medie, la fiecare doi ani și două luni ceea ce transformă momentul într-un adevărat eveniment printre planete. În acest timp, abordarea acestei perioade se referă la varii conflicte, ostilitate, mânie, asertivitate și la luarea de măsuri care necesită deseori regândirea, reorientarea, regruparea sau reintegrarea acestor stări emoţionale. Oricare ar fi situația, Marte retrograd oferă o șansă de a ne replia și de a încerca un nou atac asupra provocărilor din viața noastră, deoarece este momentul pentru a examina și reorienta modul în care exprimăm, experimentăm și integrăm energia marţiană în viața noastră.

Când vorbim despre Marte vorbim despre furie si agresivitate. Cu Marte retrograd, ne putem confrunta cu probleme care implică aceste emoții, fie în noi, fie direcţionat spre alte persoane. În timpul fazei de retrogradare, am putea fi deosebit de sensibili la dinamica conflictelor și puterea de propagare a acestora. Am putea simţi nevoia de a examina modul în care să canalizăm agresiunile și, apoi, să integrăm forța naturii umane în vieța noastră într-un nou mod.

Furie, ostilitate, forță, amenințare, afișarea puterii sau a altor forme de agresiune, necesită, în mod natural, un anumit grad de teamă. Răspunsurile primare instinctive la frică sunt: lupta, elanul, avântul sau conservarea. Lupta este o soluţie pentru a face față provocării și merge mai departe sau, alternativ, făcând glume pe seama acesteia.

Cu toții avem căile noastre preferate sau automate de a răspunde la frică. Marte retrograd poate contesta însă aceste mecanisme tocmai pentru a explora şi alte căi de canalizare-mai puțin modul nostru de a face furiei și conflictelor. Dacă avem tendința să conservăm energia marţiană, de exemplu, am putea găsi posibilitatea și curajul, evident, de a mobiliza natura noastră interioară spre o reacţie activă dar nu conflictuală. Dacă însă avem tendința să ne lansăm într-un atac la primul semn de pericol sau de concurență, s-ar putea să trebuiască să învăţăm să ne protejăm pe noi înșine și prioritățile noastre.

Marte iubeşte înainte de toate, mişcarea şi acţiunea imediată, iar retrogradarea într-un semn de foc este mană cerească pentru el. Cu Marte mergând aparent în sens invers, vor exista obstacole, întârzieri sau frustrări deoarece energia rezultată de pe urma retrogradării îl împinge spre interiorizare şi revizuire mai degrabă, decât spre externalizare şi acțiune. Este obligat să activeze pe profilul său, doar este în domiciliu, adică să se adapteze la maniera de lucru a acestuia, să acționeze, e drept de cele mai multe ori impulsiv.

Cu Marte în ipostaza celui care fie o lasă mai moale, fie acționează impulsiv, ne putem trezi în situații că am făcut prea multe lucruri superficial, presați de timp, pe ultima sută de metri, fie că nu ne-am planificat cum trebuia acțiunile, fie că le-am făcut doar pentru că trebuiau făcute, dar cine comentează ordinele superiorilor?! Să nu uităm că lucrurile făcute în ultima clipă sunt tipice pentru Berbec. Toate acestea acum pot deveni obstructive, pot contesta funcția și poziția și pot bloca ascensiunea profesională. Vom simți pe pielea noastră ce înseamnă lucrurile făcute de mântuială.

Dacă ați intrat în impas, nu mai aveți idei și vă simțiți secătuiți de energie, recurgeți la o abordare alternativă, care să pună sub lupă orice decizie veți lua, mergeți la esența problemei. Și nu uitați, minciuna sau orice alt subterfugiu nu-și au loc acum! Este unul dintre momentele numai bune pentru un upgrade a strategiei și a stilului de muncă. Avem de ales între a ne îmbunătăţi modul de lucru și de a ne revizui capacitatea de decizie, de bună voie, altfel vom fi obligați să facem acest upgrade. 

Revenind la Marte retrograd, a gândi înainte de a acționa nu înseamnă că trebuie să luăm chiar totul de la zero. Se poate promova cu ușurință dar la fel de repede proaspătul promovat se va izbi de lucruri și situații neaștetate ori vor intra în conflict cu persoane cu care altă dată colaborau foarte bine – este valabil mai ales pentru bărbați – deoarece nu au fost atenți la ce ascundea această promoare la care poate visau demult dar nu știau cu ce se vor confruntă.

Apoi ne vom confrunta cu o predispoziție crescută spre accidente deoarece toate energia marțiană acumulată în noi se poate transforma într-un butoi de pulbere în care am adunat irascibilitate, frustrare și furie. Cu Marte retrograd este mai greu decât de obicei să vedem ce se ascunde în spatele lucrurilor, ce este dincolo de sentimentele noastre sau care sunt sentimentele reale ale celor din jur și de aici o nevoie interioară crescândă de a stăpâni lucrurile, de a le controla iar efectele să fie taman cele de care fugim.

Ca planetă retrogradă manifestă și un potențial agresiv pe măsură, deoarece energia curge pe tiparul configurației EU-lui interior mai degrabă decât să se exprime deschis, să țâșnească spre exterior, aşa cum se întâmplă când este în mers normal. Încă din primele ore ale retrogradării, Marte în marşarier devine ca o bombă cu ceas, va atrage ca un magnet situațiile explozive care implică nu doar anumite persoane, ci și evenimente și experienţe vechi, adunate de-a lungul timpului și care acum vor răbufni la cea mai mică stare de iritare, așa că încercați pe cât posibil să evitați situațiile limită. Cheia situației sunt relațiile cu celelale planete. 

Sexul şi sexualitatea pot deveni o problemă în timpul lui Marte retrograd, în special dacă sunt implicate componenta tensiuni la locul de muncă, probleme de sănătate sau de rutina de zi cu zi în condiţiile în care Brbecul implică aceste probleme. De asemenea, acumularea sarcinilor de serviciu, senzaţia de presiune asupra propriei persoane, pot declanşa reacţii acolo unde se aşteaptă mai puţin.  Vă puteţi trezi că viaţa sexuală nu vă mai satisface şi în loc să încercaţi, fără succes, tehnici noi sau alte poziţii mai bine recurgeţi la o perioadă de abstinenţă. Dacă ne lăsăm duşi de val vom avea numai probleme, cel mai bun lucru, vorba unui prieten, daţi-vă un pas înapoi şi priviţi atent nu doar imaginea de ansamblu ci şi părţile componente. Conservarea energiei sexuale este o idee excelentă. O vâlvătaie pe cale se să stingă poate fi reaţâţată astfel apoi, pentru destul de multă vreme!

Şoferi! Autoturismele ţin într-adevăr de Mercur dar condusul acestora eminamente de Marte. Arta de a şofa, verificarea în oglinda retrovizoare, încetinirea sau oprirea atunci când situaţia o cere, rularea cu viteză mică, mai ales acum când drumurile ascund adevărate capcane de gheaţă este foarte importantă. Eu am derapat pe o bucată de gheaţă cât o nucă, noroc că nu am avut nicio maşină în spate şi eram pe drum cu sens unic. M-am învârtit pe loc şi apoi m-am redresat. Şi astăzi mă întreb ce se întâmpla dacă aveam viteză, nu aveam decât vreo 30 km la oră pentru că urcam!? Atenţie, cu Marte retrograd şi în Fecioară și Scorpion, tentaţia sau provocarea, spuneţi-le cum vreţi, se ascunde în detalii. Dacă vedeţi că cel din spate conduce agresiv, vă provoacă să acceleraţi, lăsaţi-l să treacă; în apropierea trecerilor semnalizate, încetiniţi pentru că acum parcă mai mult ca niciodată pietonii vor trece strada la 2 – 3 m de ele nicidecum pe unde trebuie; dacă izbucneşte vreun conflict, cum se întâmplă din ce în ce mai frecvent, nu vă implicaţi, lăsaţi-l să înjure şi vedeţi-vă de ale voastre, evitaţi scăparea situaţiei de sub control astfel. Mantra de moment să vă fie – Sunt calm, ma relaxez, nu reacţionez!

Cum să beneficiezi de pe urma retrogradării lui Marte

Sunt vizate în sepcial, semnele conduse de Marte – Berbec și Scorpion. Adoră să fie primii și să învingă. Berbecul însă este mai impulsiv și mai temperamental, deci mai multă atenție îngrijirii de sine. Ia-o mai ușor cu tine însuți/însăți, mai mult decât ai făcut-o în timpul retrogradării lui Venus și gândește-te că un conflict ar putea lucra mai mult în defavoarea ta decât să te ajute, deci mai bine concentrează-te pe introspecție. 

Încearcă să planifici activități relaxante și sigure atât cu prietenii, cât și cu iubita/ul, cum ar fi un picnic la iarbă verde până nu vine toamna de-adevăratelea, plimbați-vă, ieșiți la o cină sau mergeți la un film ori vizionați același film, fiecare de acasă, apoi comentați-l, încearcă să nu te enervezi din orice și prudență cu deciziile majore pe care vrei să le iei. Odată ce retrogradarea se va încheia, poți lucra la implementarea schimbării practice pentru a obține rezultatele la care visezi.

Dacă în timpul retrogradării lui Marte începi să pui la îndoială o relație, un loc de muncă sau un grup politic cu care de obicei te simți conectat, nu luați decizii majore până nu se termină retrogradarea. Forosește această perioada pentru a reflecta.

COVID-19 a pus sub lupă relații de tot felul și o mulțime de oameni s-au despărțit. Poți reduce șansele unei rupturi cu Marte retrograd, dacă îți aloci ceva timp pentru tine și pe de altă parte, să dai spațiu oricăror situații care te pot enerva. Dacă te despărți acum, înseamnă că relația nu va dura, oricum. 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop Minerva

To Top