Connect with us
Descoperire istorică în curtea unor localnici din Neamț! Ce aveau îngropat sub pavajul din curte

Locale

Descoperire istorică în curtea unor localnici din Neamț! Ce aveau îngropat sub pavajul din curte

Descoperire istorică în curtea unor localnici din Neamț. Mai multe cărți și manuscrise vechi, de o valoare colosală, au fost găsite îngropate în curtea unei gospodării dintr-o localitate din județul Neamț. Cărțile au făcut obiectul unei anchete complexe, desfășurată de autoritățile din România, împreună cu cele din Marea Britanie și din Italia.

Cărți și manuscrise îngropate în pământ

Descoperire istorică în curtea unor localnici din județul Neamț. Numeroase cărţi şi manuscrise vechi, în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline, au fost găsite îngropate, după cum a anunțat Poliția Română. Totul are la bază o anchetă complexă desfășurată de autoritățile române, cu autorităţile din Marea Britanie şi Italia.

Cărțile includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Bunurile ar fi fost furate în anul 2017, din Londra.

La data de 16 septembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul I.P.J. Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Neamț, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie. În urma activității desfășurate, au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, respectiv cărți și manuscrise vechi, despre care există indicii că ar fi fost sustrase din Anglia, în perioada 2017 – 2019.

Este vorba despre bunuri de patrimoniu care au fost sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit.

Hoții sunt arestați în Anglia

Conform autorităților, persoanele bănuite de acest furt colosal se află în arest preventiv în Anglia. Amintim faptul că, la data de 25 iunie 2019, polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 28 de percheziții în România, în cadrul unei acțiuni ce avut loc simultan și în Anglia și Italia, pentru destructurarea unei grupări infracționale.

Perchezițiile de atunci au avut loc în județele Iași, Neamț, Suceava, Brașov, Bihor și municipiului București.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top