Connect with us
EXCLUSIV: Cea mai mare firmă de taximetrie din Arad, Taxi Europa, acuzată ca are dispeceri suspecți de COVID. Compania se apară și spune că nu sunt cazuri

Locale

UPDATE: DSP Arad răspunde în cazul Taxi Europa Arad, nu se demarează anchetă

UPDATE, 22 septembrie 2020, ora 10:15 – La solicitarea HUFF.ro DSP Arad a transmis prin telefon că nu poate demara o anchetă epidemiologică pe baza unor presupuneri. De asemenea spune că în baza legislației DSP nu poate obliga pe cineva să își facă testul de coronavirus sau să demareze vreo anchetă într-o companie privată fară să existe existența unei dovezi care să să ateste pozitivarea unui angajat.

Compania Europa Taxi Arad consideră că toate aceste zvonuri nu sunt fondate și că fostul colaborator al companie dorește să le facă rău prin aceste afirmații. Doamna Cornelia Sirghi, reprezentanta companiei, este de părere că persoane rău voitoare vor să facă rău companiei.

Știrea inițială

Coronavirus ar fi lovit cea mai mare companie de taxi din Arad, Taxi Europa, una din cele mai vechi firme de taximetrie din vestul țării, ar avea dispecerii suspecți de COVID-19, iar sursele noastre au declarat în exclusivitate că situația este una halucianantă.

Totul ar fi pornit după ce o angajată dispecer s-ar fi întors din vacanță cu febră, tuse și simptome clare de coronavirus. Informația vine chiar de la colegii aceștia, un număr consistent de taximetriști au declarat că situația din dispecerat este una gravă și că le este frică să meargă spre sediul companiei pentru a nu se infecta cu Sars Cov 2 și mai rău pentru a nu transmite clienților virusul.

Într-o discuție cu angajata în cauza aceasta ne-a declarat în exclusivitate, că ea nu a fost în nicio vacanță și că motivul pentru care a avut nevoie de asistență medicală a fost provocat de o tragedie prin care ea și familia ei a trecut. Dispecerul ne-a declarat că nu înțelege de unde au pornit aceste acuzații și că este uimită de răutatea oamenilor.

Aceleași surse au declarat în exclusivitate pentru HUFF.ro că imediat după ce situația a apărut la sediul companiei, două dintre angajatele dispeceratului Taxi Europa Arad, s-ar fi izolat și au cerut concediu medical. Mai mult, cele două persoane susțin că au fost informate de faptul că respectiva colegă întoarsă din vacanță ar avea semenele bolii, iar acestea pentru a-și proteja familia au decis să nu mai meargă la serviciu, lucru agreat și cu conducerea companiei.

Referitor la această situație, conducerea companiei ne-a declarat că cele două persoane aflate în concediu sunt în concediu de odhină, acodat normal prin rotație și nici vorbă de alt motiv pentru care cele două persoane nu se prezintă la locul de muncă.

Perfuzii pentru imunizare?

O parte din taximetriștii Taxi Europa Arad intervievați sub protecția anonimatului au declarat pentru reporterul HUFF că le-ar fi văzut pe cele două angajate și patroana companiei că și-ar face perfuzii cu vitamine și substanțe de imunizare, în speranța ca nu s-ar infecta cu coronavirus. Reporterul HUFF din Arad a pornit aleatoriu în diverse stații taxi pentru a lua puncte de vedere de la alți șoferi, în afară de ce care ne-au seziat situația, și o parte au declarat că au auzit de existența acestei situații, dar că nu o pot confirma, alții susțin că și-au văzut colegele în situația descrisă mai sus, dar nu au dovezi clare în acest sens.

Situația este negată vehemet și de reprezentanta companiei și de persoana acuzată că ar fi fost bolnavă, care susține că aceste proceduri le-a facut la o clinică medicală privată din Arad.

Taxi Europa Arad se apară și susține ferm că sunt fabulații și că nu există nici o persoană înfectată în companie

La solicitare HUFF.ro reprezentanta companiei Taxi Europa Arad, doamna Sirghi Cornelia, a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru că acuzele care i se aduc sunt total false.

Doamna Sirghi ne-a explicat că respectiva colegă despre care se susține că ar fi infectatăcu COVID-19, a avut o problemă personală și a fost nevoită să facă un tratament și bănuiește că de aici ar fi pornit supozițiile legate de infecția cu coronavirus în dispeceratul companiei.

Tot în discuția cu reporterul HUFF, prezentanta Taxi Europa Arad, susține că bănuiește un fost colaborator care a fost dat afară de companie în urma unei dispute interne, ar fi cel care s-ar răzbuna pe companie și alege să o atace în acest fel.

De asemenea reprezentanta companiei susține pentru HUFF.ro că Taxi Europa Arad a fost singura companie din oraș care a oferit transport gratuit cadrelor medicale aflate în linia întâi. Tot domnia sa ne-a comunicat că a dotat flota de mașini cu dezinfectanți și că ar fi făcut un contract cu spălătorie auto pentru ca mașinile să fie spălate și dezinfectate de două ori pe zi.

Menționăm că reprezentații Taxi Europa Arad au reacționat prompt la solicitările noastre de clarificare. De asemenea HUFF a contactat și DSP Arad, care ne-a transmis că ne va transmite un punct de vedere în cel mai scurt timp posibil.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top