Noi probleme cu legea pentru Cristi Borcea. DNA a fost sesizată!

04.09.2018
Noi probleme cu legea pentru Cristi Borcea. DNA a fost sesizată!

Cristi Borcea nici nu a apucat să se bucure prea mult de libertate, că noi probleme cu legea apar pentru el. DNA a fost sesizată în legătură cu fapte petrecute în ultimul an de detenție al afaceristului.

Sorin Dumitrașcu, Liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor spune că Borcea a beneficiat ilegal de 10 permisiuni de ieșire din penitenciar într-un singur an.

Dumitrașcu a afirmat că a sesizat DNA în legătură cu acte de corupție săvârșite în ultimul an de detenție al acestuia

„Directorul Marian Dobrica i-a aprobat ilegal 10 permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an.

Astăzi am cerut Ministrului Justiţiei să dispună verificarea modului în care au fost acordate, în perioadă iunie 2017 – iunie 2018, cele 10 recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru deţinutul Cristian Borcea.

Am și sesizat Direcţia Naţională Anticouptie în legătură cu posibile infracţiuni de abuz, fals şi corupţie în legătură cu favorizarea acestui deţinut-vip”, anunţă Dumitraşcu.

Ce acuzații i se aduc lui Cristi Borcea

Conform spuselor lui Dumitrașcu, Borcea n-ar fi putut acumula creditele necesare pentru a obține 10 eliberări condiționate într-un singur an.

„Pentru ca aceste recompense să poată să fie acordate, ar fi fost necesare cel puţin 800 de credite conform Deciziei 433/2016, în sistemul penitenciar acest lucru fiind practic imposibil.

În medie deţinuţii care se implică în activităţi sau care lucrează realizând 60 – 80 de credite într-un an, în funcţie de programul individual de educaţie şi intervenţie psiho-socială”, spune Dumitrașcu, conform Telekom Sport.

„În altă ordine de idei, însuşi faptul că în această perioadă de 1 an deţinutul-vip a beneficiat de 54 de zile de permisie, practic o reducere cu 1/6 a timpului de detenţie, face extrem de greu de crezut că, cel pe care-l descoperim a fi probabil cel mai performant deţinut din sistemul penitenciar, să poată să obţină acest număr de credite în mod real, a mai susținut acesta.

Fostul acționar de la Dinamo a fost condamnat la 6 ani și 4 luni în „Dosarul Transferurilor”, în martie 2014. Magistrații au decis că Borcea poate fi eliberat, după ce a scris mai multe cărți și a muncit în închisoare.

În cele 12 transferuri anchetate în dosar, Cristi Borcea a fost implicat 7: Cosmin Contra la Alaves, Bogdan Mara la Alves, Paul Codrea la Genoa, Florin Cernat la Dinamo Kiev, Nicolae Mitea la Ajax, Adrian Mihalcea la Chunnam, și Dan Alexa la Guoan.

Citește și: Borcea, adevărul despre NUNTA cu Valentina Pelinel: „Ea e luată de…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *