Connect with us
Ziua de naștere a Principesei Elena. Aniversare în Familia Regală a României

Monden

Ziua de naștere a Principesei Elena. Aniversare în Familia Regală a României

Aniversare în Familia Regală a României. Principesa Elena a României, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana își aniversează astăzi ziua de naștere. Principesa Elena s-a născut în ziua de 15 noiembrie 1950, la Lausanne. A fost botezată în confesiunea ortodoxă, la Biserica Ortodoxă din Lausanne. A petrecut copilăria în Anglia, alături de părinți și de surorile ei, Margareta și Irina.

Ziua de naștere a Principesei Elena

Este sărbătoare în Familia Regală a României. Cea de-a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana își aniversează ziua de naștere. Principesa Elena şi-a început studiile în Italia, la Florenţa, împreună cu sora sa mai mare, Principesa Margareta.

A urmat gimnaziul la Şcoala Internaţională din Elveţia, apoi la Daneshill House School, Hampshire, unde a rămas până în 1965, încheindu-şi studiile la Bexhill-on-Sea. În ultima parte a adolescenţei, Principesa Elena a călătorit, pentru o perioadă de 19 luni, în Asia de sud-est, făcând parte dintr-un grup coral care cuprindea mai mult de 100 de persoane din 56 de ţări.

Cu această ocazie, Principesa a vizitat India, Malaysia, Hong-Kong, Singapore, Australia, Noua Zeelandă, Papua-Noua Guinee, Iran, Malta şi provincia Tirol din Italia. Astfel, şi-a descoperit pasiunea pentru călătorii şi dorinţa de a afla cât mai multe despre oamenii şi culturile din diferite colţuri ale lumii.

Ziua de naștere a Principesei Elena. Aniversare în Familia Regală a României

La 20 iulie 1983, Principesa Elena s-a căsătorit cu dr. Robin Leslie Medforth-Mills (n. 8 decembrie 1942 – d. 2 februarie 2002), în cadrul unei ceremonii civile la Durham și ulterior la Biserica Ortodoxă Răsăriteană din Lausanne pe 24 septembrie același an. Cuplul, care are doi copii, Nicholas Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985) și Elisabeta Karina de Roumanie (n. 4 ianuarie 1989), a divorțat pe 28 noiembrie 1991.

Elena s-a recăsătorit în 1998 cu Alexander Phillips Nixon. Este prima pe linia succesiunii la șefia Casei Regale a României, cât și la tronul României, conform ultimului statut regal din 2007. În anul 2013, la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, Elena și soțul ei, Alexander Nixon, au celebrat căsătoria religioasă, în rit ortodox, într-o ceremonie oficiată de Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei.

Primind în 2010 titlul de „Alteță Regală”, a împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae, fiul Elenei, s-a implicat mai puternic în activitățile Familiei Regale a României. Din 2012, finalizâdu-și studiile la Londra, Nicolae s-a mutat permanent în țară și început îndatoririle de reprezentare.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top