Connect with us
Inundațiile au distrus zeci de gospodării din țară

Social

Inundațiile au distrus zeci de gospodării din țară

Ziua de ieri a fost cruntă pentru zeci, dacă nu chiar sute de oameni din țară. Inundațiile le-au distrus gospodăriile. Au fost afectate cinci județe. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a scoate apa din subsoluri, curți și locuințe.

Inundațiile au distrus zeci de gospodării din țară

Inundațiile au făcut prăpăd. În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii din județele Alba, Bacău, Cluj, Covasna și Tulcea au acționat pentru evacuarea apei din peste 80 de subsoluri, curți și locuințe.

Cel mai afectat județ de aversele torențiale a fost Alba, zonă în care pompierii au acționat în 3 localități pentru evacuarea apei acumulate în gospodăriile oamenilor. Cea mai dificilă situație s-a înregistrat în municipiul Alba-Iulia, unde peste 50 de subsoluri au fost inundate, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru extragerea apei.

50 de gospodării din Bacău – inundate

O situație deosebită a fost înregistrată și în județul Bacău, în satul Cotumba, unde, din cauza revărsării pârâului din localitate, aproximativ 50 gospodării au fost inundate.  Două persoane au fost evacuate la rude, din cauza apei care a intrat în curtea locuinței. De asemenea, pe raza aceleiași localității, un segment din DC 156 este surpat pe o lungime de 150 m, iar un alt segment de 1,5 km este colmatat, accesul pentru 140 familii fiind posibil doar pietonal.

Potrivit IGSU, la acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, ei fac apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Amintim că Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, noi avertizări Cod galben de inundaţii, valabile în bazine hidrografice din şase judeţe, pe durata câtorva ore. Au fost torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe mai multe râuri din țară.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top