Acatistul Sfinților Mihail și Gavriil. Ce spune și când trebuie rostit

07.11.2020
Acatistul Sfinților Mihail și Gavriil. Ce spune și când trebuie rostit

Sfinții Mihail și Gavriil sunt sărbătoriți în fiecare an la data de 8 noiembrie. Cei doi sunt recunoscuți pentru rolul lor important pe care l-au avut pentru religia noastră, motiv pentru care rememorarea lor este una dintre cele mai importante zile din an. În ziua acestei sărbători, oamenii țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri pentru a se asigura că cinstesc așa cum trebuie acest eveniment sfânt. Tot în această zi se rostește acatistul Acatistul Sfinților Mihail și Gavriil, o rugăciune puternică. Află ce spune acest acatist și când trebuie rostit el.

Acatistul Sfinților Mihail și Gavriil. Cea mai puternică rugăciune

Acatistul Sfinților Mihail și Gavriil este una dintre cele mai puternice rugăciuni, pe care creștinii o rostesc în ziua de 8 noiembrie, când sunt rememorați marii sfinți. Acest apel de ajutor, liniște sufletească și pace în familie poate fi rostit atât în orice zi de sărbătoare, cât și în orice altă zi, când cineva simte nevoia de a se ruga, de a transmite ruga sa către Dumnezeu.

Acatistul este o rugăciune puternică, iar odată rostit, îndeplinește până și cele mai arzătoare dorințe pe care le are un om. Acesta poate fi spus oricând cineva simte nevoia să se apropie mai mult de sfântul respectiv. În ziua prăznuirii Sfinților Mihail și Gavriil, respectiv 8 noiembrie, acatistul este recomandat să fie rostit fie dimineața, înaintea săvârșirii Sfintei Liturghii, fie seara.

Prin această rugăciune cerem ajutorul sfinților sărbătoriți, care ne vor răspunde la cerere în momente de cumpănă, când ai nevoie de ajutor și doar asta te poate ajuta.

„Preaslăvit prinţ al oştirilor cereşti, Sfinte Arhanghele Mihaile, apără-mă pe mine, robul/roaba lui Dumnezeu (Numele) şi pe (Numele) copiii, soţul (soţia), părinţii, etc. de duhurile rele răspândite în văzduh, de răutatea oamenilor, de tot ce-i mânie, urgie, necaz, boală şi nenorocire pe acest pământ. Ne punem sub ocrotirea ta şi avem încredere în ajutorul tău! Apără-ne cu Preasfânta Cruce a lui lisus Hristos, Domnul nostru, care cu adevărat S-a răstignit şi a pătimit pentru iertarea şi salvarea oamenilor de la chinurile veşnice!
Du Celui Preaînalt rugăciunile noastre, ca să se coboare asupra noastră îndurările Sale, iar în ceasul morţii noastre condu sufletele noastre la cer! Amin! ”

„Sfinţilor Arhangheli, care fără de trup slujiţi Ziditorului lumii cu credinţă şi tărie, rugaţi-vă pentru noi şi cereţi de la Domnul Dumnezeul nostru puterea să stăm în faţa vrăjmaşilor neclintiţi şi nebiruiţi, în numele adevăratei credinţe a Adevăratului nostru împărat ceresc. Cu sabie de foc distrugeţi pe cei răi care niciodată nu precupeţesc a ne vătăma trupul şi sufletul nostru, care ne urgisesc în numele Satanei, întunecatul stăpân al lumii celei de jos. Şi faceţi ca lumina Dumnezeiască să se reverse asupra noastră şi să ne lumineze calea şi sufletul şi acum şi-n vecii vecilor, de-a pururea. Amin!”.

Articolul continua dupa publicitate