Connect with us

Spiritualitate

Calendar ortodox 2 august. Rugăciune puternică pentru cei care au probleme de sănătate

În această zi, credincioşii sărbătoresc Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan, sărbătoare importantă pentru românii de pretutindeni. O veche tradiție spune că persoanele care se confruntă cu probleme grave de sănătate sau cele care se judecă de multă vreme ar trebui ca, în această zi, să aducă în casă o icoană sfinţită a Sfântului Ștefan și să rostească o rugăciune puternică ce îi va scoate din necaz și îi va feri de primejdie tot restul anului.

Calendar ortodox 2 august. Rugăciune puternică pentru cei care au probleme de sănătate

Sfântul Arhidiacon Ștefan este prăznuit anual pe 27 decembrie. Moaștele acestuia au fost duse spre îngropare de către Gamaliel, în satul Cafargamala, de lângă Ierusalim. Gamaliel, renumitul învățător al legii evreiești, va primi credință în Hristos și tot el va fi cel care îl va înmormânta și pe Nicodim, prietenul lui Ștefan, care a plâns la mormântul Sfântului Ștefan până a murit.

După sute de ani, Gamaliel s-a înfățișat de trei ori în vis lui Lucian, preotul din Cafargamala. Impresionat de cele visate, Lucian s-a dus la Patriarh și, luând binecuvântare, a dezgropat osemintele Sfântului Ştefan. Astfel, moaștele acestuia au fost mutate în Sion și înmormântate într-o biserică ridicată de boierul Alexandru. Când acest boier a murit, a fost îngropat lângă mormântul Sfântului Ștefan.

Iuliana, soția boierului Alexandru, dorind să ia trupul bărbatului ei și să-l ducă în țara sa, la Constantinopol, fiind cuprinsă de pronia dumnezeiască a lăsat sicriul soțului, și vărsând multe lacrimi, a luat racla sfântului.

Rugăciune puternică pentru cei care au probleme de sănătate

Cu împărătească cunună a fost încununat creştetul tău, din chinurile cele pe care le-ai răbdat pentru Hristos Dumnezeu, întâi pătimitorule între mucenici. Că tu, mustrând nebunia iudeilor, ai văzut pe Mântuitorul tău de-a dreapta Tatălui. Pe Acela roagă-L pentru sufletele noastre.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top