Connect with us
Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Sfântul zilei care a fost răstignit pe cruce cu capul în jos. Citește rugăciunea de miercuri

Spiritualitate

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Sfântul zilei care a fost răstignit pe cruce cu capul în jos. Citește rugăciunea de miercuri

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Mucenic Caliopie, cel care a fost răstignit cu capul în jos în Sfânta și Marea zi de Joi. Ce trebuie să știe credincioșii despre acest sfânt pe care îl pomenim astăzi.

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox din 7 aprilie 2021

Sfântul Caliopie a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. În timpul persecuțiilor împotriva creștinilor, mama lui i-a dat aur și l-a urcat într-o corabie cu destinația Pompeiopolis. Ajuns acolo, a refuzat să participe la o sărbătoare în cinstea zeilor, motiv pentru care a fost dus în fața comandantului Maximus. Acolo a mărturisit că este creștin, și pentru asta a fost supus la nenumărate chinuri, care au culminat cu răstignirea lui pe cruce.

Mama lui i-a dat călăului cinci bani mari de aur, rugându-l să-l așeze pe fiul ei cu capul în jos pe cruce, și nu cum a stat Mântuitorul Iisus Hristos. Așa s-a și întâmplat. A doua zi când l-au dat jos de pe cruce, mama lui l-a îmbrățișat și s-a stins lângă el.

Alți sfinți pomeniți pe 7 aprilie

Astăzi mai face pomenirea: Sfântului Gheorghe, episcopul Mitilenei, Sfintei Mucenite Achilina și a două sute de sfinți mucenici din Sinope, Sfântului Mucenic Rufin, diaconul.

 Rugăciunea zilei de miercuri

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

Calendar ortodox aprilie 2021

La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top