Connect with us
Solstițiul de vară 2020. Tradiții și obiceiuri în cea mai lungă zi din an

Spiritualitate

Solstițiul de vară 2020. Tradiții și obiceiuri în cea mai lungă zi din an

Solstițiul de vară are loc duminică, 21 iunie, la ora 04:24. Este ziua care indică începutul verii astronomice, deoarece în preajma acestei date, la trecerea meridianului, Soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim, iar intervalul diurn are durata maximă. Această zi este cea mai lungă din an, respectiv 15 ore și 32 de minute, iar noaptea are doar 8 ore și 28 de minute. De-a lungul timpului, oamenii au descoperit mai multe tradiții și obiceiuri de care țin cont cu strictețe pentru a le merge bine tot restul anului.

Solstițiul de vară 2020. Tradiții și obiceiuri în cea mai lungă zi din an

În România, Solstițiul de vară este asociat cu o mai multe tradiții populare, precum și cu sărbătoarea sânzienelor, cunoscută în popor şi ca Drăgaica (24 iunie) . Se spune că cine respectă Sânzienele așa cum trebuie, vor fi fermecate de acestea și își vor găsi iubirea adevărată. Noaptea de Sânziene este plină de magie și mister și, conform spuselor din bătrâni, este ziua favorabilă vrăjilor și descântecelor de dragoste. De asemenea, ziua solstițiului de vară are o mare putere și energie, care duce la împlinirea celor mai arzătoare și imposibile dorințe.

Oamenii sărbătoresc solstițiul de vară prin dans, voie bună, cântece și focuri. Ei obișnuiesc să facă baie în râuri sau lacuri, această tradiție având efect curativ și reprezintă un ritual de renaștere. În plus, în unele regiuni se practică și un ritual de înfrumusețare cu roua adunată din ajunul solstițiului, dar și o cură de refacere a sănătății cu ierburi.

Tot cu ocazia solstițiului de vară, bijuteriile obișnuite pot fi transformate în talismane norocoase. Orice bijuterie preferată, înainte cu o zi de solstițiu, este pusă într-un vas rezistent la foc, iar înăuntru se pun ierburi aromate (cimbru, rozmarin, mușețel, lavandă, sunătoare), care reprezintă elementul pământ. În dimineața zilei de solstițiu de vară se scoate bijuteria și se pune într-un vas cu apă curată, apoi se trece prin flacăra unei lumânări galbene ori aurii. Datorită elementului foc, bijuteria se purifică și este purtătoare de noroc.

Tot datorită puterii mari a focului, fetele își puteau ghici viitorii soți. De asemenea, tot prin intermediul focului sunt alungate spiritele rele, care bântuie în acea noapte.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top