Connect with us
Premierul Ludovic Orban, mesaj de ultima oră înainte de începerea școlii

Educatie

Premierul Ludovic Orban, mesaj de ultima oră înainte de începerea școlii

Premierul Ludovic Orban a avut un mesaj înainte de începerea școlii pentru toți elevii și părinții, dar și pentru dascăli. Acesta a declarat că este în legătură permanentă cu inspectoratele școlare și autoritățile locale pentru a putea lua cele mai potrivite măsuri care să vină în sprijinul elevilor și al părinților.

Premierul Ludovic Orban susține că începerea școlii este o necesitate

Orban a pus accent pe faptul că școala este foarte importantă și părinții ar trebui să aibă încredere și să își lase copiii la școală. Premierul a mai ținut să sublinieze că procesul educațional este fudamental pentru dezvoltarea fiecărui copil și nimeni nu ar trebui să fie privat în vreun fel de acest lucru. În acest moment autoritățile colaborează între ele pentru a le putea oferi copiilor cele mai sigure condiții. Premierul este în permanentă legătură cu inspectoraele școlare, DSP-urile și reprezentanții autorităților locale din toată țara, în scopul de a lua măsuri cât mai bune pentru toată lumea.

“Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România. Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu DSP-uri, directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Și părinții trebuie să aibă încredere.

Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa, 4 luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care a generat o situație în care este necesară începerea școlilor. Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil”, a spus Orban, aflat într-o vizită la Călărași, potrivit Digi24.

Ludovic Orban susține că este conștient de faptul că există numeroase temeri odată cu începerea școlii și recunoaște că există mai multe aspecte care trebuie în continuare puse la punct. Administrațiile școlilor au mână liberă să decidă cum va începe anul școlar în fiecare unitate, însă părinții sunt îndemnați să aibă încredere în autorități. totodată, premierul i-a îndemnat pe părinți să își instruiască copiii cu privire la măsurile de igienă pe care trebuie să le respecte atât la școală cât și acasă.

“Decizia de a începe anul școlar era clară, din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, diferite aspecte care nu sunt perfecte, încă nu au fost puse la punct în detaliu. Orice aspect poate fi remediat. Am lăsat la latitudinea consiliilor de administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.

Îi rog pe părinți să aibă încredere și să le spună copiilor să respecte măsurile de protecție sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei școli. Trebuie să aibă încredere pentru că este în beneficiul copiilor”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top