Connect with us
Reguli noi pentru școli. Rafila a explicat cum se vor desfășura orele din septembrie

Educatie

Reguli noi pentru școli. Rafila a explicat cum se vor desfășura orele din septembrie

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Examenele se vor desfășura în regim fizic și au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire. Din septembrie, școlile vor fi deschise, iar Rafila a explicat cum se vor desfășura orele în contextul pandemiei.

Reguli noi pentru școli. Rafila a explicat cum se vor desfășura orele din septembrie

În urmă cu o lună, autoritățile din Israel au redeschis școlile, după ce numărul persoanelor care au învins lupta cu virusul a depășit numărul îmbolnăvirilor. De curând, 15 școli au fost închise din cauza unui nou val de îmbolnăviri. În acest context, Rafila a explicat că România a gestionat bine situația și a închis la timp școlile. Totuși, a precizat că din toamna, activitatea școlară ar trebui să fie reluată, însă în condiții de siguranță.

„Este o măsură raţională să închizi şcolile, dar nu putem să continuăm aşa la nesfârşit. Sunt două elemente care trebuie luate în considerare: să le închizi atunci când e momentul potrivit, să nu întârzii, dar să nici nu grăbeşti închiderea şcolilor, de exemplu, dacă nu există niciun fel de transmitere comunitară; al doilea element este pregătirea şcolilor pentru deschiderea anului şcolar, încât chiar dacă în luna septembrie o să avem valori mici de transmisibilitate ale bolii, să fim pregătiţi ca să nu apară incidente asemănătoare cu cele din Israel.”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Astfel, pentru deschiderea școlilor vor fi adoptate măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Va fi redus numărul de elevi dintr-o clasă. De asemenea, copiii ar putea studia în mai multe ture, putând fi decalat programul acestora, astfel încât să se evite intersectarea și contactul dintre persoane. În plus, vor fi impuse măsuri stricte de igienă, clasele fiind dezinfectate constant.

Pregătirea și desfășurarea examenelor de anul acesta

În ceea ce privește prezența elevilor în sălile de examen, aceasta va fi atent monitorizată și va fi evitat orice risc de îmbolnăvire. Astfel, ei vor intra pe un coridor, păstrând distanțarea socială și vor părăsi incinta printr-o altă ieșire. Sălile de examen vor fi dezinfectate. De altfel, elevii vor sta la distanțe mari unul de celălalt și vor trece printr-un triaj care va stabili dacă îndeplinesc condițiile necesare, fiindu-le luată temperatura.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top