Connect with us
400 de militari din armata Germaniei au infectați cu coronavirus

Externe

400 de militari din armata Germaniei au fost infectați cu coronavirus

Aproape 400 de militari armata Germaniei au fost infectaţi cu coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi de grupul media Funke, preluat de DPA. Doar şapte din cele 396 de cazuri sunt încă active.

400 de militari din armata Germaniei au fost infectați cu coronavirus

Este vorba despre militari din Bundeswehr – armata Germaniei. Potrivit AGERPRES, Germania a anulat majoritatea exerciţiilor militare internaţionale şi a adoptat măsuri stricte de carantină pentru soldaţii trimişi în străinătate.

Conform altor informaţii comunicate de Ministerul Apărării de la Berlin, în multe unităţi militare până la 80 la sută din efective lucrează de la domiciliu. Noii recruţi angajaţi de la 1 aprilie îşi încep stagiul abia în cursul verii.

În total, autorităţile germane au înregistrat peste 200.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 9000 de decese după COVID-19.

În Germania sunt 203,487 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 9,173 persoane decedate și 187,800 de persoane care s-au vindecat.

A crescut numărul de infectări

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a început să crească în Germania, coeficientul de contagiere depășind nivelul 1. În acest context, autoritățile germane au elaborat un plan pentru eventualitatea unui nou val epidemic.

Planul prevede restricții antiepidemice doar la nivel local. Ministerul Sănătății de la Berlin a stabilit împreună cu celelalte autorități ca evantualele noi măsuri epidemice să fie doar punctuale.

Amintim că în luna iunie, 41 de muncitori români de la o fabrică de prelucrare a cărnii din Bavaria, Germania, au depistaţi cu noul coronavirus. După ce au stat în carantină, unii au revenit în țară, dar majoritatea și-au reluat munca acolo.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, 681 de noi persoane confirmate cu COVID-19, fiind prelucrate peste 8.500 de teste. Bilanțul este în scădere față de weekend, dar și numărul de teste prelucrate este considerabil mai mic. Sâmbătă au fost înregistrate 767 de noi cazuri, iar sâmbătă țara noastră a avut un record negativ de 889 de cazuri.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top