Connect with us

Externe

Astronautul britanic Piers Sellers a murit la 61 de ani

Piers Sellers, unul dintre cei mai mari astronauți ai Europei, a murit la 61 de ani din cauza unui cancer de pancreas.

Piers Sellers s-a născut în Marea Brintani, în localitatea Crowborough. El a început să lucreze în calitate de cercetător pentru NASA în anul 1982. S-a alăturat corpului de astronauţi al agenţiei spaţiale americane în 1996.

Expert în ştiinţe climatologice, savantul de origine britanică a participat la trei misiuni realizate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, cu ajutorul navetelor spaţiale americane, între 2002 şi 2010.

Potrivit NASA, Piers Sellers, care a fost diagnosticat în 2015 cu cancer pancreatic în stadiul IV, a murit vineri în oraşul Houston.

Citește și: O mare actriță A MURIT!

În ianuarie 2016, el a publicat un editorial în The New York Times în care a vorbit despre fragilitatea Terrei, spunând că se gândea tot mai mult la acest aspect după ce a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal.

Piers Sellers are trei misiuni efectuate în spațiu

În 1991 a primit cetăţenia americană, devenind astfel eligibil pentru programul spaţial al NASA.

În total, Piers Sellers a avut la activ câteva sute de ore petrecute în spaţiu, graţie celor trei misiuni efectuate cu navetele spaţiale americane, inclusiv şase ieşiri pe orbită, potrivit biografiei sale de pe site-ul NASA.

În 2011, celebrul astronaut a primit titlul de Ordinul Imperiului Britanic în rang de Ofiţer.

În iulie 2016, Piers Sellers a fost recompensat cu Distinguished Service Medal, cea mai înaltă decoraţie oferită de NASA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top