Connect with us
Donald Trump și Nicolae Ceausescu

Externe

Boris Johnson justifică o vizită a lui Trump în Marea Britanie printr-o comparație cu Ceaușescu

Boris Johnson, ministrul de Externe britanic, a încercat să justifice o posibilă vizită a președintelui american Donald Trump în Regatul Unit, printr-o comparație cu vizita întreprinsă de Nicolae Ceaușescu. Vizita de stat a liderului de la Casa Albă este puternic contestată de cetățenii britanici. În mai puțin de o zi, peste un milion de oameni au semnat o petiție împotriva acestei întrevederi.

Boris Johnson a precizat că și dictatori precum Nicolae Ceauşescu şi Robert Mugabe din Zimbabwe au avut onoarea de a se întâlni cu regina Elisabeta.  Ministrul de externe de la Londra susține că demonizarea președintelui american nu este corectă, doar pentru că a introdus o aşa-zisă ”interdicţie musulmană” în Statele Unite.

Vineri, Donald Trump a semnat un ordin prin care suspendă temporar programele de primire a refugiaților, oprește pe termen nedeterminat primirea refugiaților sirieni și blochează, pentru o perioada minimă de 90 de zile, intrarea cetățenilor din șapte țări musulmane.

Ordinul vizează atât cetățenii, cât și persoanele cu dublă cetățenie, din Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Citește și: Avertismentul psihologilor: Donald Trump prezintă simptomele unei boli mintale

Mii de oameni din întreaga lume au protestat împotriva acestor măsuri. Indignați de decizi lui Trump s-au arătat și mai mulți lideri mondiali.

Boris Johnson și Theresa May susțin vizita lui Donald Trump în Marea Britanie

O susținătoare a vizitei lui Trump în Marea Britanie este premierul britanic Theresa May. Ea consideră că președintele american ar trebui să participe și la un dineu împreună cu regina Elisabeta a II-a. Cetățenii britanici consideră revoltătoare ideea că un lider a cărui retorică s-a dovedit ”misogină și sexista” să aiba onoarea de a o întâlni pe regină.

Boris Johnson își dorește ca vizita liderului american să aibă loc în vara acestui an.

”Din câte ştiu eu, atât Nicolae Ceauşescu, cât şi Robert Mugabe, au avut onoarea de a fi distraţi de către Majestatea Sa Regina. Cred că cei mai mulţi parlamentari vor recunoaşte că este datoria noastră să ne pregătim pentru a ne întâmpina prietenul, partenerul, liderul celei mai vechi şi măreţe democraţii, precum şi cel mai important aliat pe care-l avem”, a declarat ministrul de Externe.

Diplomatul britanic a explicat că preşedintele american ”latră mai tare decât muşcă”.

Citește și: Donald Trump a semnat ordinul prin care SUA suspendă primirea refugiaților musulmani

Jeremy Corbyn, liderul partidului de opoziție, consideră că Trump nu ar trebui primit în Marea Britanie atât timp cât rămâne în vigoare ”interdicţia musulmană” anunţată de Casa Albă.

”Este puţin ciudat că el este invitat atât de rapid şi în ciuda declaraţiilor pe care le-a făcut. Cred că trebuie să aflăm exact care sunt intenţiile lui şi cât de mult va proteja sistemul parlamentar american drepturile fundamentale, libertăţile şi legile”, a declarat liderul laburist într-o intervenţie pentru ITV1.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top