Connect with us
Explozie masivă în Beirut, înainte de verdictul în procesul asasinării premierului Hariri

Externe

Explozie masivă în Beirut, înainte de verdictul în procesul asasinării premierului Hariri

Astăzi, 4 august, a avut loc o explozie uriașă în Beirut, capitala Libanului, chiar înainte de aflarea verdictului final în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relatează BBC.

Explozie masivă în Beirut, înainte de verdictul în procesul asasinării premierului Hariri

Panică totală pe străzile din Beirut, după ce o explozie masivă a avut loc în zona portuară Karantina a orașului Beirut. BBC susține că explozia ar fi avut loc în zona redacției publicației Daily Star. Anumiți martori susțin că a avut loc chiar și o a doua explozie, la un interval scurt de timp, însă această informație nu a fost confirmată. Cea de a doua explozie ar fi avut loc chiar la locuința lui Hariri, însă nu există informații cu privire la aceasta.

Martorii au fost de-a dreptul îngroziți și au privit nepunticioși. Din primele informații, explozia s-a auzit în mai multe sectoare ale orașului, fiind extrem de puternică. Geamurile a mai multe imobile au fost sparte odată cu această explozie.  Până în momentul de față nu se cunosc date referitoare la posibile victime.

Un tribunal ONU trebuia să dea astăzi sentința în procesul pentru asasinarea lui Rafik Hariri printr-un atac cu bombă în 2005. Cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, care a negat consistent că a avut vreun rol în asasinarea lui Hariri.

Surse militare susțin că explozia este accidentală și nu este vorba despre niciun fel de atac terorist, potrivit Mediafax. The Guardian relatează că ministrul libanez al Sănătății a declarat că o navă cu artificii din portul Beirutului a explodat.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top