Connect with us
Un fost director al CIA a lansat un semnal de alarmă în legătură cu Donald Trump şi scutul antirachetă din Deveselu

Externe

Fost director CIA: Putin va încerca să obțină de la Trump anularea sistemului antirachetă de la Deveselu

Un fost director CIA avertizează că președintele rus Vladimir Putin, va încerca să obțină de la Donald Trump anularea scutului antirachetă de la Deveselu.

Michael Morell, fost director în CIA, a vorbit, într-un interviu acordat publicației digitale americane The Cipher Brief, despre perspectivele relațiilor dintre Statele Unite și Rusia.

Fost șef CIA: Reacția lui Vladimir Putin a fost neobișnuită, dar nu surprinzătoare

Morell a catalogat ca „neobișnuită, dar nu surprinzătoare” reacția lui Putin, după decizia lui Obama de a expluza 35 de diplomați ruși.

„Reacția lui Vladimir Putin a fost neobișnuită, dar nu surprinzătoare. Este neobișnuită pentru că, de obicei, rușii răspund simetric atunci când Statele Unite expulzează agenți de informații.

Birocrații de la Moscova așteptau acest lucru – un răspuns simetric. Dar nu este surprinzător că Putin nu a dat curs acelei recomandări, deoarece acest lucru este compatibil cu abordarea față de Donald Trump: vrea să îl câștige de partea sa, îl vrea prieten”.

Fostul director CIA a declarat că președintele Rusiei va încerca să obțină un acord cu Administrația Trump, prin care să blocheze sistemele NATO din România și Polonia. Putin va căuta și obținerea anulării sancțiunilor impuse Rusiei.

„Vladimir Putin are o miză pe termen lung. Primul lucru pe care îl va vrea va fi o întâlnire bilaterală cu președintele Donald Trump, care să producă un acord prin care Statele Unite să elimine sancțiunile occidentale impuse (Rusiei – n.red.) din cauza crizei din Ucraina și acceptul SUA de a nu continua proiectele antirachetă din România și Polonia, în schimbul unui efort militar comun împotriva rețelei teroriste Stat Islamic în Siria.

Citește și: Vladimir Putin replică în problema expulzării diplomaților

Un astfel de acord ar conține avantaje strategice pentru Vladimir Putin, iar el mizează pe avantaje politice pentru Donald Trump, pentru a putea evita interesele generale strategice ale Statelor Unite, întrucât celei mai mari părți a publicului american nu prea îi pasă de Ucraina sau de apărarea antirachetă în Europa de Est, dar sunt preocupați de rețeaua Stat Islamic”, a adăugat Michael Morell.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top