Connect with us
O jurnalistă și-a luat viața. Mesajul ei a șocat întreaga lume

Externe

O jurnalistă și-a luat viața. Mesajul ei a șocat întreaga lume

O jurnalistă și-a luat viața, nu înainte de a transmite un mesaj prin care a anunțat ce gânduri are. Irina Slavina era redactor șef al publicației KozaPress. Femeia și-a dat foc în fața Ministerului de Interne, la 400 km est de Moscova, în semn de protest față de „abuzurile” puterii de la Moscova.

O jurnalistă și-a dat foc în fața Ministerului de Interne

O jurnalistă din Rusia s-a autoincendiat în plină stradă, într-un oraș aflat la 400 de km est de Moscova. Irina Slavina era redactorul șef al unei publicații online, independente, care se numește KozaPress. Gestul femeii a șocat pe toată lumea.

O jurnalistă și-a luat viața. Mesajul ei a șocat întreaga lume

Cu câteva zile în urmă de a-și pune capăt zilelor, locuința jurnalistei fusese percheziționată în cadrul unei anchete care viza o organizație non guvernamentală. Probabil din cauza presiunii, femeia a decis să încheie socotelile cu această lume.

„Căutau broşuri, pliante, conturi legate de fundaţia Rusia deschisă, posibil încercau să găsească vreo icoană cu chipul lui Mihail Hodorkovski la mine acasă”, a scris Irina Slavina într-o postare pe Facebook.

Jurnalista și-a dat foc vineri, în fața sediului regional al Ministerului rus de Interne din Nijni Novgorod. Din păcate, planul ei a mers, iar decesul s-a petrecut pe loc, din cauza arsurilor extrem de grave.

Mesaj lăsat pe Facebook

Înainte de a-și pune capăt zilelor, jurnalista Irina Slavina a postat un mesaj cutremurător pe Facebook. Ea le-a transmis familiei, prietenilor, cunoscuților, dar și cititorilor, ca, pentru moartea ei, să dea vina pe Federația Rusă.

”Pentru moartea mea vă rog sa dați vina pe Federația Rusă!”, a scris jurnalista pe Facebook înainte de a-și da foc în fața Ministerului de Interne.

Publicația KozaPress, care era a Irinei Slavina, era cunoscută pentru faptul că publica materiale care criticau puterea locală. De altfel, în unul dintre ultimele ei interviuri, femeia vorbea despre pericolele la care se expun jurnaliştii care publică materiale şi investigaţii incomode pentru autorităţile din Rusia.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top