Connect with us
Școala online din copac. Singurul loc în care un student are conexiune la Internet

Externe

Școala online din copac. Singurul loc în care un student are conexiune la Internet

Școala online din copac. Pare incredibil, dar este adevărat. Un student trebuie să urce într-un copac înalt de trei metri ca să aibă conexiune la Internet și să participe la orele pe Zoom. Cazul său a devenit cunoscut în toată lumea, pentru că face niște eforturi enorme pentru a continua cursurile pe timp de pandemie.

Școala online din copac

Școala online din copac. Un student din Rusia participă la cursuri de pe platforma Zoom, cocoțat într-un mesteacăn înalt de 8 metri. Băiatul spune că aceasta este singura lui posibilitate de a avea acces la Internet și implicit de a continua cursurile. Alexei Dudoladov are 21 de ani și locuiește într-un sat izolat din Siberia, situat la 2.225 de kilometri la est de Moscova. El a făcut un apel către autorități, în care cere o acoperire mai bună la internet.

Tânărul a filmat apelul chiar din vârful mesteacănului în care se urcă zilnic. Clipul a fost vizionat de 1,9 milioane de ori pe TikTok și de peste 56.000 de ori pe Instagram, într-o săptămână.

„Trebuie să merg în pădure, la 300 de metri distanță de sat și să urc în mesteacănul de 8 metri… și să intru pe Zoom pentru a vorbi cu profesorii ca să le dovedesc că nu chiulesc de la curs fără motiv”, a spus Alexei.

În Rusia, mai multe regiuni au închis școlile, iar elevii învață de acasă. Problema semnalului la Internet este una de actualitate și acolo, dar și în România.

În țara noastră toate școlile sunt închise, iar orele se desfășoară online, din fața tabletei, a laptopului, sau a computerului, fiecare în funcție de posibilități.

Măsura închidereii unităților de învățământ vine ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul virus. Autoritățile încearcă să limiteze răspândirea virusului. Pe lângă școli, în România au fost închise și restaurantele și cafenelele, sălile de spectacole și sălile cu jocuri de noroc.

Nu se mai țin petrecerile de nuntă, sau de botez, nu vor mai avea loc Târgurile de Crăciun și nici Parada Militară de 1 decembrie.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top