Connect with us
Tragedie provocată de o furtună de proporții! Peste 20 de oameni au murit

Externe

Tragedie provocată de o furtună de proporții! Peste 20 de oameni au murit

Cel puţin 20 de persoane au murit după ce o puternică furtună tropicală a lovit Madagascarul în timpul week-end-ului.

Potrivit Biroului naţional pentru managementul riscurilor şi dezastrelor, circa 19.000 de persoane au fost afectate de furtuna Eliakim, iar numărul morţilor ar putea creşte.

Din cauza intemperiilor, peste 2.000 de case au fost inundate – multe fiind complet distruse – iar câteva poduri au fost grav avariate.

Furtuna a lovit vineri această insulă de pe coasta de est a Africii.

Madagascar este afectat în mod regulat de puternice furtuni tropicale. În luna ianuarie, spre exemplu, peste 50 persoane şi-au pierdut viaţa în urma trecerii ciclonului Ava.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Cel puțin 208 morți și peste 140 de dispăruți după o furtună care a devastat această țară – VIDEO

Cel puțin 208 persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 140 au fost date dispărute, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de o puternică furtună tropicală care a devastat sudul Filipinelor, informează site-ul agenției de știri Dpa.

Taifunul Tembin a ajuns deasupra insulei filipineze Mindanao în cursul zilei de vineri, provocând inundații și alunecări de teren care au devastat mai multe comunități din provinciile afectate. Condițiile meteo s-au îmbunătățit duminică, după ce furtuna a părăsit teritoriul filipinez.

Conform autorităților meteorologice filipineze, taifunul a generat rafale puternice de vânt care au atins o viteză de până la 145 de kilometri la oră.

Provincia Lanao del Norte a fost cea mai grav afectată de intemperii, aici fiind înregistrate 127 de decese. Alte 47 de decese s-au înregistrat în provincia Zamboanga, iar 18 în Lanao del Sur.

Peste 72.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele din cauza intemperiilor.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și-a exprimat regretul pentru decesele cauzate de taifun și a oferit asistență umanitară Filipinelor.

În medie, anual, arhipelagul filipinez este afectat de 20 de taifunuri, cel mai devastator fiind super-taifunul Haiyan din noiembrie 2013, în urma căruia 6.000 de persoane au decedat, iar peste 1.000 au fost date

 

CITEȘTE ȘI: Cod galben de ninsori și vânt puternic, pentru aproape jumătate de țară

Vremea pe trei zile. Meteorologii au făcut anunțul în această dimineață

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top