Connect with us
Bătaie de joc la Vama Nădlac, cozi de 8km și timpi de așteptare de 12 ore

Locale

Bătaie de joc la Vama Nădlac, cozi de 8km și timpi de așteptare de 12 ore

Vama Nădlac este asaltată de un număr foarte mare de români care ies sau intră din țară, iar pe ambelele sensuri sunt blocate. În acest moment sunt operaționale toate punctele de la frontiera Nadlac 1, dar numărul de mășini depășete cu mult capacitatea de procesare a datelor. Vama Nădlac 2 este închisă, deși are 15 benzi care ar putea facilita trecerea graniței cu Ungaria. Poliția de frontieră ne explică în exclusivitate, mai jos de ce este aeastă situația la Vamă.

Proteste la Vama Nădlac

După un lung drum chiar și de douăsprezece ore, românii ajunși la coada care se intinde chiar și pe 8km în sensul de ieșire spre Ungaria, au început să protesteze. La un moment dat s-a cântat chiar și imnul național. Autoritățile spun că nu au ce face că procedurile sunt  clare și că nu pot sub nici o forma să grăbească timpul de așteptare.

Corespondentul HUFF din Arad, David Deteșan,  s-a deplasat ieri la  Vama Nădlac și a transmis în direct imagini cu cozile de mașini și lumea care este de înțeles să nu mai aibă răbdare.

Autoritățile ridică din umeri și spun că nu pot face nimic, de asemenea se declară neputincioase și îi roagă pe români să aibă răbdare.

Trecerea punctului de frontieră prin Vama Nădlac este în aceeși situație și duminică 17 mai, numărul de mașini este și mai mare și cozile infernare.

Cei prezenți în mașini se plâng de faptul că pe lângă oboseală, sunt nevoiți să se descurce cu au, pentru ca rezervele de mâncare puse pentru drumul lung, li se termină în așteptarea spre trecerea punctului de frontieră din România spre Ungaria.

Toată lumea se întreabă de ce punctul de frontieră Vama Nădlac 2 nu a fost deschis, pentru că are o capacitate mai mare de procesare, cu 15 benzi nu două ca la Nădlac 1.

Situația este generată de acordurile la nivel european

HUFF a contactat purtătorul de cuvant  al Poliției de Frontieră, care ne-a explicat că situația este creată de acordurile la nivel European și că autoritățile încearcă să facă tot posibilul pentru o trecere fluentă a mașinilor.

Iată comunicatul de presă:

Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II – Autostrada, deschis pentru efectuarea fomalitaților de frontiera dintre Romania si Ungaria si pentru turisme

In continuarea masurilor de fluidizare a traficului la granița dintre Romania si Ungaria, autoritatile de frontiera din cele doua state permit cetățenilor romani care calatoresc cu turisme intrarea in Romania si prin PTF Nadlac II – judetul Arad, pe cinci artere de control.

Ca si in cazul celorlalte doua puncte de frontiera deschise traficului, PTF Nadlac I si Bors, la intrarea in țară se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică (http://www.cnscbt.ro/…/1730-lista-zone-afectate-15-05-…/file).

În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top