Connect with us
Masca de protecție OBLIGATORIE peste tot în București, de mâine

Locale

Masca de protecție OBLIGATORIE peste tot în București, de mâine

Premierul Ludovic Orban a anunțat că de mâine, 19 octombrie, masca de protecție va fi obligatorie și în spațiile deschise din Capitală. De asemenea urmează să fie luate și alte măsuri importante în contextul în care astăzi a fost depășit pragul de 3 îmbonăviri la mia de locuitori.

Masca de protecție este OBLIGATORIE în Capitală

„Se va institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise” după ședința CMSU de luni, de la ora 15.00, a declarat Ludovic Orban duminică seară la B1TV.

Premierul Orban a mai subliniat că printre măsurile care vor fi luate se numără și închiderea restaurantelor și a cafenelelor în interior, a cinematografelor și a teatrelor pentru o perioadă de 14 zile. În funcție de modul în care vor evolua lucrurile aceste măsuri ar putea fi prelungite la finalul perioadei de 14 zile.

Ludovic Orban a declarat că măsurile sunt menite să oprească creșterea numărului de noi infectări, acestea fiind cele mai drastice măsuri care se pot lua în starea de alertă.

„Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă. Obiectivul măsurilor este acela de a reduce cât mai mult interacțiunile între oameni”, a explicat premierul.

Premierul a pus accent pe respectarea tuturor măsurilor asoptate de autorități și a îndemnat populația să nu se abată de la respectarea tuturor regulilor în perioada care urmează. Totodată, Ludovic Orban s-a dat exemplu pe el însuși precizând că s-a întâlnit cu foarte multe persoane în ultima perioadă și cu toate acestea nu s-a infectat cu virusul SARS COV 2. Cu toate acestea, premierul s-a aflat de două ori în izolare după ce a avut contact direct cu persoane care au fost infectat cu noul tip de coronavirus.

„Eu am interacționat cu mii, poate zeci de mii de oameni și nu m-am îmbolnăvit” a spus premierul.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top