Connect with us
Prima scădere semnificativă a ratei de infectare în județul Timiș. Ce spun autoritățile

Locale

Prima scădere semnificativă a ratei de infectare în județul Timiș. Ce spun autoritățile

Rata de infectare cu noul coronavirus a început să scadă în județul Timiș. Este prima scădere sub 5 la mia de locuitori înregistrată în ultima perioadă în județul Timiș. Anunțul a fost făcut de Prefectura Județului Timiș.

A scăzut rata de infectare în județul Timiș

Vești bune pentru locuitorii din județul Timiș. Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 5 raportat la mia de locuitori. Este prima scădere sub 5 înregistrată în ultima perioadă, în județul Timiș.

Anunțul a fost făcut de prefectura Județului Timiș. Potrivit reprezentanților instituției, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 278 noi cazuri de îmbolnăviri și 8 decese. Sâmbătă, 28 noiembrie 2020, în spitalele din judeţ erau internate 403 persoane cu Covid, dintre care 56 la ATI.

„Astăzi (sâmbătă), județul Timiș a ajuns pentru prima dată în ultima perioadă la o rată de infectare cu virusul SARS-COV2 mai mică de 5/1000 de locuitori. Astfel, astăzi incidența din județul Timiș a coborât la 4,92/1000 de locuitori, conform calculelor Direcției de Sănătate Publică Timiș”, se arată într-un comunicat al Prefecturii, preluat de Mediafax.

Carantină, de astăzi, în Cernavodă și alte trei comune

Începând de sâmbătă, 28 noiembrie 2020, autoritățile au instituit carantină în comunele Cernavodă, Cumpăna și Târgușor din județul Constanța. Carantina pentru localitățile din Județul
Constanța intră în vigoare în data de 28.11.2020, de la ora 20:00.

De asemenea, carantină este și în localitatea Vințu de Jos din județul Alba.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța, respectiv Alba, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 27.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Cernavodă, Cumpăna, Târgușor din Județul Constanța și localitatea Vințu de Jos din Județul Alba”, se arată într-un comunicat emis de DSU.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top