Connect with us
Se redeschid parcurile din București. Ce măsuri vor trebui respectate

Locale

Se redeschid parcurile din București. Ce măsuri vor trebui respectate

De mai bine de o lună, parcurile sunt închise din cauza pandemiei. În urmă cu câteva zile, Primăria Capitalei a cerut aprobare pentru redeschidere parcurilor din București. Această măsură depinde de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care a și aprobat astăzi cererea. Astfel, din noaptea de 14 spre 15 mai, oamenii vor putea merge din nou în parcuri, însă vor trebui să respecte anumite reguli pentru e reduce riscul de infectare.

Se redeschid parcurile din București. Ce măsuri vor trebui respectate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat printr-o postare pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni, locuitorii din capitală vor putea merge din nou la plimbare în parc. Astfel, toate parcurile din București se vor deschide, la fel și grădinile publice, inclusiv Grădina zoologică, precum și cimitirele.

„De vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice – inclusiv grădina zoologică -, și cimitirele din Capitală. Primăria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost și votat, în cadrul ședinței de azi a Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență. Le mulțumim tuturor colegilor din prefectura, primării de sector, poliție, jandarmerie, ambulanță și celelalte instituții deconcentrate, membre ale acestui for.”, a anunțat Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul a făcut un apel la cetățeni, pe care îi roagă să evite zonele aglomerate, să păstreze distanța socială, să se spele des pe mâini și să se dezinfecteze.

De altfel, va fi impusă o serie de măsuri preventive. Astfel, la intrarea în aceste spații publice, oamenii vor primi materiale informative cu recomandările prevăzute. Autoritățile încurajează purtarea permanentă a măștii, având în vedere că s-ar putea forma adunări mari de persoane. În plus, recomandă: păstrarea distanței sociale; evitarea locurilor aglomerate și a contactului cu alte persoane și chiar saluturile cu mâna și îmbrățișările cu alte persoane decât cele din familie.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top