Connect with us
Alexandru Rafila, anunț important despre sărbătorile de iarnă: "Sperăm să nu fim în stare de urgență!"

Social

Alexandru Rafila, anunț important despre sărbătorile de iarnă: „Sperăm să nu fim în stare de urgență!”

Criza sanitară continuă să provoace pagube printre oameni, la luni bune de la izbucnirea acesteia. Situația este din ce în ce mai gravă în țara noastră, drept dovadă stând numărul tot mai mare de infectări cu noul virus. După o creștere continuă a îmbolnăvirilor, România a depășit și pragul de 2000 de infectări zilnice, ceea ce a alarmat autoritățile. În acest context, Alexandru Rafila a vorbit despre situația actuală și a explicat ce se poate întâmpla de Crăciun și Revelion dacă lucrurile nu sunt ținute sub control.

Alexandru Rafila, avertisment dur

Alexandru Rafila crede că explozia de cazuri este cauzată de redeschiderea școlilor, având în vedere că cei mici sunt mai greu de controlat și nu înțeleg exact gravitatea acestui virus. Deși ei dezvoltă forme ușoare, profesorul susține că transmit virusul celor din familie, care pot fi cu adevărat afectați de el și astfel situație se complică.

El a explicat că au avut loc mai multe recorduri pentru zilele de sâmbătă, duminică, iar miercuri și joi au fost atinse numere mari de infectări, de peste 2000, respectiv 2.158 și 2.086 de cazuri noi de persoane infectate, ceea ce a alarmat autoritățile. Rafila a declarat că rămâne de văzut în ce mod vor evolua lucrurile, dacă ne vom menține pe acest platou sau infectările vor continua să crească.

Cât despre sărbătorile de iarnă, Alexandru Rafila speră ca acestea să se desfășoare normal, iar oamenii să se poată bucura de ele, însă nu exclude revenirea la starea de urgență dacă situația se înrăutățește, având în vedere că din iunie îmbolnăvirile au crescut continuu. El susține că totul depinde de modul în care oamenii se comportă și de respectarea măsurilor de prevenire de care ar trebui să ținem cont cu toții în aceste momente.

„De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie”, a declarat Alexandru Rafila.

Amintim că starea de urgență a fost valabilă și de Paște. Astfel, oamenii nu au putut merge în vizită la apropiați așa cum obișnuiau, nu au putut participa la slujbele de la Biserică și au avut parte de sărbători atipice. De altfel, totalul infectărilor de la începutul pandemiei este de 127.527.  Țara noastră se află pe locul 8 în Europa și este depășită de Rusia, Spania, Franța, Marea Britanie, Italia, Germania și Ucraina.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top