Connect with us
Anunț important! Cine trebuie să completeze noua declarație pe propria răspundere

Social

Anunț important! Cine trebuie să completeze noua declarație pe propria răspundere

Situația este tot mai dificilă în România. Pandemia încă este o amenințare pentru toată lumea și continuă să facă victime la câteva luni bune de la izbucnirea ei. Criza sanitară a schimbat complet cursul firesc al lucrurilor și a provocat numeroase schimbări. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, au revenit treptat la multe dintre vechile obiceiuri, dar se pare acum că revenim din nou la restricții. În București au fost deja adoptate mai multe măsuri suplimentare și la fel se întâmplă și pe Aeroportul Otopeni, unde trebuie să completezi o declarație pe propria răspundere.

Declarație pe propria răspundere la aeroport

În România, situația a scăpat de sub control, iar numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultima perioadă. În ultima perioadă, au fost identificate peste 3000 de cazuri zilnice de infectare, dintre care cele mai multe provin din București. În acest context, autoritățile au adoptat mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, precum închiderea restaurantelor, a teraselor din Capitală, precum și interzicerea evenimentelor interioare și chiar a pelerinajului la nivel național.

Situația este atât de gravă, încât oamenii se tem că ne putem întoarce la vechile restricții dure. Amintim că înainte aveam nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru a ne putea deplasa, din motive bine întemeiate. Ei bine, cei întorși din afara țării vor trebui să completeze la aterizarea pe Aeroportul Otopeni o declarație pe propria răspundere, prin care acceptă perioada de izolare, carantinare sau spitalizare, după caz. Aici se trec datele personale, nume, data nașterii, cod numeric personal, precum și țara din care reveniți și adresa la care vă veți petrece următoarele 14 zile și un număr de telefon la care puteți fi contactat în acest timp.

Amintim că autoritățile au anulat mai multe zboruri în și dinspre zone afectate de pandemie, pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul virus. În plus, a fost dispusă măsura carantinării, izolării la domiciliu sau spitalizării, după caz, pentru revenirea din țările greu încercate de această criză sanitară.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top