Crăciun 2020. Cum va afecta pandemia sărbătorile de iarnă

26.10.2020
Crăciun 2020. Cum va afecta pandemia sărbătorile de iarnă

Crăciun 2020. Nu mai este mult până când vom intra oficial în luna decembrie, poate cea mai așteptată lună din an, considerată luna cadourilor. Din nefericire, însă, criza provocată de noul virus a dat totul peste cap, iar 2020, a fost un an fără precedent. Mulți dintre noi se gândesc, poate, că măcar finalul anului va fi altfel, sau cel puțin normal. Cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă? Raed Arafat a făcut câteva precizări.

Crăciun 2020. Cum vor fi sărbătorile de iarnă?

Numărul cazurilor de infectare cu noul virus a crescut în ultima vreme, iar situația la nivel de țară este îngrijorătoare. În acest context, autoritățile au impus o serie de măsuri pentru a limita răspândirea virusului și a ține sub control pandemia.

Într-un interviu pentru Antena 3, șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a declarat că, și în cazul sărbătorilor de iarnă, va trebui să ne adaptăm situației, în speranța ca la anul vom putea reveni la o viață normală.

Sărbătorile de iarnă vor fi adaptate virusului, a spus Raed Arafat, care nu a precizat dacă vor mai fi organizate târgurile de Crăciun, și nici dacă vor avea loc serbări, concerte și festivități dedicate colindelor.

„Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a declarat Raed Arafat.

Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că, până la sărbătorile de iarnă, va trebui să fim precauți la alegerile parlamentare. Arafat insistă ca după anunțarea rezultatelor să nu aibă loc niciun fel de petrecere, ieșire și contact fără măști de protecție.

El susține că, după alegerile locale din 27 septembrie, au avut loc astfel de sărbătoriri, ceea ce a avut un impact asupra evoluției răspândirii virsului. Raed Arafat susține că este nevoie ca populația să înțeleagă că indiferent care este motivul bucuriei, riscă să transmită boala peste tot în comunitate.