Connect with us
Klaus Iohannis a vorbit despre interlopi: "Lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată!"

Social

Klaus Iohannis a vorbit despre interlopi: „Lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată!”

Moartea fulgerătoare a lui Emi Pian a stârnit o reală problemă în rândul oamenilor, care se tem pentru viețile lor atunci când se gândesc la ce putere au interlopii din zilele noastre, cât de periculoși sunt și cât de ușor poate izbucni un scandal cu aceștia. Și președintele este îngrijorat de această situație, motiv pentru care  s-a interesat de aceste clanuri interlope și a avut deja mai multe întâlniri cu ministrul Internelor, Marcel Vela, pe această temă.

Klaus Iohannis a vorbit despre interlopi: „Lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată!”

Cunoscutul interlop, Emi Pian, a fost ucis în urmă cu aproximativ o săptămână, în Capitală, după un conflict izbucnit în timpul unei partide de jocuri de noroc unde au avut loc neînțelegeri. Florin Mototolea era liderul uneia dintre cele mai periculoase astfel de grupări din București: clanul Duduianu. Se pare că răfuiala, la care au participat în jur de 20 de persoane, a pornit din cauza unei reglări de conturi. Interlopul avea 39 de ani și a murit la Spitalul Universitar din cauza mai multor plăgi înjunghiate.

De atunci, oamenii nu mai au liniște. Președintele susține că cei vinovați sunt reprezentanții PSD, care au tolerat în trecut astfel de ieșiri. Iohannis i-a asigurat pe români că situația este sub control și ministerul de Interne se ocupă în mod strict de rezolvarea acestor probleme. Cu toate acestea, procesul este unul complicat, de durată, ce nu poate fi rezolvat peste noapte.

„ Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discut de două ori cu ministrul de Interne si șeful poliției. La ministerul de Interne există o preocupare reală. Nu trebuie să ne așteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni. Prea mulți ani în timpul guvernării PSD acești interlopi au fost tolerați. Acum nu mai sunt tolerați, dar lupta e de durată.”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Cercetările continuă și după moartea lui Emi Pian, atât la membrii familiei sale, cât și la cei din clanul său. Fiul celebrului interlop a fost dus la audieri, el fiind prezent în apartamentul din Giulești, fără a fi implicat în scandal. Băiatul a fost, însă, martor în momentul în care tatălui său i-a fost secționată artera femurală de la piciorul drept. Astfel, tânărul a fost nevoit să povestească acum tot ce s-a întâmplat. Ciprian Pian, unul dintre fraţii interlopului Emi Pian, este suspectat acum de tentativă de omor.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top