Connect with us
Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră la ora 18.00

Social

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră. Alegerile parlamentare nu vor fi amânate

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă în această seară, începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis la Summitul Virtual și Forumul Web al Inițiativei celor Trei Mări începând cu ora 12:45.

Klaus Iohannis, declarații

UPDATE: Președintele a explicat că situația este cu adevărat gravă în România și că totul depinde de cum vor fi gestionate lucrurile. El este de părere că atitudinea prefectului și modul în care a comunicat sunt inacceptabile, fapt ce nu va rămâne nepedepsit, și nu înțelege cum de lucrurile s-au agravat atât de tare, iar la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, care să îi pregătească pe bucureșteni pentru ce va urma. El crede că oamenii trebuie să fie în permanență informați cu privire la cum stau lucrurile în țară.

Președintele este optimist și crede că lucrurile vor reveni la normal, iar această criză va putea fi controlată, la fel ca în primăvară, iar sistemul medical va duce cu bine această luptă, deși situația din spitale este una critică. Cât despre alegerile parlamentare, președintele este ferm convins că trebuie să aibă loc la data stabilită, respectiv 6 decembrie.

„Din nefericire, așa ca peste tot în Europa, ne confruntăm cu o creștere accentuată a numărului de infectări cu noul coronavirus. Capitala a depășit indicele alarmant de trei la mie, intrând în scenariul roșu. Odată depășit pragul, e evidentă necesitatea unor măsuri restrictive. Guvernul a stabilit metodologia și măsurile specifice fiecărui scenariu, dar autoritățile locale sunt cele care au responsabilitatea locală de a le implementa. E de neînțeles că, în ciuda creșterii zilnice a cazurilor, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat clar, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte. Atitudinea prefectului și modul în care a comunicat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări.”, a declarat Iohannis.

În urma ședinței, președintele va vorbi despre ceea ce s-a discutat, precum și despre alte subiecte de actualitate precum evoluția pandemiei de coronavirus din țara noastră. În România, lucrurile sunt din ce în ce mai grave, iar în București, rata de incidență a trecut de 3 la mia de locuitori. În acest context,  Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a decis azi ce restricții noi vor fi impuse în Capitală pentru a controla creșterea excesivă a cazurilor de coronavirus.

S-a decis azi ce se întâmplă cu toate instituțiile de învățământ din București. Astfel, trec exclusiv în sistemul online, așa cum au anunțat de mai multe ori autoritățile. În plus, premierul Ludovic Orban a anunțat deja că începând de azi, 19 octombrie, masca de protecție a devenit obligatorie peste tot în București, iar restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele vor fi închise pentru următoarele 14 zile. De altfel, masca de protecție va fi obligatorie și în spațiile publoce deschise.

Rata de infectare a crescut în Capitală față de ziua precedentă. Duminică, 18 octombrie, rata de infectare era de 3,02. Luni, autoritățile raportează o rată de infectare de 3,19 cazuri la mia de locuitori. Alte județe în care sunt peste 2,5 infecții la mia de locuitori sunt Sălaj și Vâlcea, iar județul Alba se apropie de pragul de 3 la mie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top