Connect with us
Klaus Iohannis: „Măsurile de restricție încep să dea primele rezultate”

Social

Klaus Iohannis: „Măsurile de restricție încep să dea primele rezultate”

Președintele Klaus Iohannis a mers duminică în vizită la call center-ul DSP de la Arena Națională. Șeful statului le-a mulțumit tuturor voluntarilor care lucrează acolo și a vorbit despre campania de vaccinar anti Covid-19.

Klaus Iohannis a subliniat că măsurile de restricție încep să dea roade

Președintele a declarat că măsurile luate de autorități dau roade, pentru că ne aflăm în acest moment într-un platou, deși numărul cazurilor nu au scăzut. Cu toate acestea, Iohannis a recunoscut că secțiile de terapie intensivă sunt ocupate aproape la capacitate maximă și numărul bolnavilor în stare gravă este unul foarte mare.

„Devine din ce în ce mai evident că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele este optimist și consideră co odată cu începerea campaniei de vaccinare pandemia se va apropia de sfârșit. El a estimat că vom ieși din această criză până în vara anului viitor.

Strategia de vaccinare este deja aprobată de Guvern și ministrul Nelu Tătaru a explicat cum vor decurge lucrurile și care sunt persoanele care vor avea prioritate la vaccin.

„Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ea a fost deja făcută publică. Domnul ministru al Sănătății a început deja să explice public cum vor merge lucrurile. Vor continua aceste explicații publice. Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari.

Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului. După ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie”, a mai spus președintele.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top