Connect with us
Monica Pop a răbufnit: "Lumea s-a tansformat în rău! Prețurile au crescut."

Social

Monica Pop a răbufnit: „Lumea s-a tansformat în rău! Prețurile au crescut.”

Pandemia a provocat numeroase schimbări în viețile oamenilor. Pe lângă pagubele provocate în rândul oamenilor, multe alte domenii au fost afectate. Pe lângă învățământ, medicină sau turism, și economia a fost greu pusă la încercare. Deși autoritățile susțineau că prețurile se vor plafona în această perioadă critică, în care mulți oameni și-au pierdut chiar locurile de muncă, ceea ce s-a întâmplat a fost exact opusul: alimentele s-au scumpit. Despre aceste aspecte a vorbit și medicul Monica Pop, care a transmis un mesaj printr-o postare pe o rețea de socializare.

Monica Pop a răbufnit: „Lumea s-a tansformat în rău! Prețurile au crescut.”

Monica Pop a transmis un mesaj prin care critică ceea ce se întâmplă cu economia din țara noastră. Deși perioada este una critică, iar prețurile ar fi trebuit să se plafoneze, medicul acuză că autoritățile nu au ținut cont de situația oamenilor, mai ales de a unora care și-au pierdut locul de muncă și veniturile au scăzut drastic. Astfel, chiar din martie, prețurile au crescut semnificativ.

„Au fost promisiuni. Poporul a așteptat în perioada grea de urgență-alertă un ordin de plafonare a prețurilor la alimente. Din păcate, prețurile au crescut, în situația în care veniturile, se știe, au scăzut.”, a scris Monica Pop.

De asemenea, ea a criticat atitudinea autorităților, acuzându-le că nu dau dovadă de empatie în timpul unor vremuri atât de grele. Deși ar exista câteva excepții, nu este suficient să rezolve problemele din țară. Deși unii români și-au pierdut locurile de muncă, supermarketurile au profitat și au scumpit produsele, chiar dacă vânzările au crescut cu mult față de perioada de dinainte de pandemie, chiar și față de cea din preajma sărbătorilor.

„Am crezut mereu în empatie, în solidaritatea românilor la greu. Ea există, dar cu mari excepții! Magazinele au avut vânzări ca niciodată! Cu toate astea, prețurile au tot crescut în loc să rămână pe loc! Aș fi vrut să vad măcar un supermarket în care preturile la alimentele de bază sa fi scăzut măcar cu 5 bani!”, a adăugat Monica Pop.

Președintele Klaus Iohannis declara în aprilie că pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente, alimente, gaze naturale și carburanți. EL i-a asigurat pe români că îi va sprijini în această situație și că deja a luat primele măsuri în acest sens. În prezent, prețurile continuă să crească.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top