Connect with us
Nelu Tătaru speră că în două săptămâni va limita focarul de la Suceava

Social

Nelu Tătaru speră că în două săptămâni va limita focarul de la Suceava

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că are nevoie de cel puțin două săptămâni pentru a limita focarul de la Suceava. Ministrul face în aceste zile mai multe vizite în teritoriu, unde sunt focare mai mici, pentru a lua putea ține situația sub control.

Nelu Tătaru speră că în două săptămâni va limita focarul de la Suceava

Situația în România nu este deloc una bună. De la o zi la alta apar noi focare de coronavirus pe tot teritoriul țării, iar misiunea lui Nelu Tătaru este să facă tot posibilul pentru a limita aceste focare și a le împiedica să ajungă la dimensiunea celui de la Suceava. Ministrul este totuși optimist și consideră că în aproximativ două săptămâni chiar și la Suceava situația se va domoli ușor.

„Acolo, la Suceava, a fost ceva deosebit. Tocmai de aceea mă vedeţi la toate focarele mai mici din ţară. Nu vrem să mai avem o Suceava. Suceava a însemnat o serie de nereguli, plecând de la personal medical, de la Direcţia de Sănătate Publică, plecând de la autorităţi locale sau de la pacienţi care omiteau sau refuzau să răspundă la nişte întrebări, plecând de la o situaţie care a fost luată în uşor, plecând de la nerespectarea în timp a circuitelor epidemiologice, plecând de la anchete epidemiologice incomplete.

Se pare după lungi reticenţe că personalul medical acceptă rigurozitatea militară, deşi circuitele şi tot ce însemna activitatea medicală rămân pe civil. Sperăm ca în două săptămâni să putem limita acest focar care există la Suceava”, a declarat Tătaru, conform Agerpres.

Ministrul a mai precizat că nu tolerează abateri ale regulilor impuse de autorități, deși există, în continuare, persoane care se opun acestor reguli.

„Când mă gândesc că au fost părtaşi la ce s-a întâmplat, nu ştiu dacă cineva de acolo poate avea vreo nemulţumire în acest moment, când nişte oameni se riscă, merg în focar tocmai pentru a-i ajuta.În ultima săptămână au fost tot mai multe reticenţe la tot ceea ce însemna şi testare şi izolare şi carantinare şi participarea la un circuit epidemiologic şi un circuit care includea cazarea personalului medical la hoteluri din Suceava pentru a nu merge acasă”, a concluzionat Tătaru.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top