Connect with us
Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru români

Social

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru români

Premierul interimar Nicolae Ciucă trage un semnal de alarmă pentru toți românii. Acesta a avut un mesaj de ultimă oră pentru cetățeni, prin care recomandă reducerea la minim a deplasărilor în perioada care urmează. Acesta a ținnut să precizeze căa utoritățile române nu au în vedere adoptarea de restricții noi în preajma sărbătorilor de iarnă.

Nicolae Ciucă, avertisment pentru populație

Întrebat cum ar trebui să își petreacă românii sărbătorile în acest an, Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că recomandarea pe care o face este în calitate de cetățean. Acesta îi sfătuiește pe români ca în această perioadă încărcată emoțional să limiteze deplasările și astfel să reducă riscul de răspândire a virusului.

„Aş face o recomandare în calitate de cetăţean. La rândul meu, sunt şi fiu şi părinte şi bunic şi fiecare dintre noi trăim emoţia aceasta, a sărbătorilor de iarnă, poate este perioada cea mai încărcată emoţional, când ne dorim să călătorim, să ne vedem părinţii, să ne vedem copiii, să ne vedem nepoţii, să ne vedem rudele, în general; ţinând cont de situaţia în care ne găsim, aş recomanda să facem în aşa fel încât să limităm deplasările, să limităm expunerea la riscul răspândirii acestui virus şi, cu certitudine, vor fi zile şi ani de aici înainte în care să putem să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă spiritul acestor sărbători. Asta este modul în care eu, ca cetăţean, voi proceda în această perioadă”, a declarat Nicolae Ciucă, luni, la sediul PNL.

Premierul interimar a subliniat faptul că în luna decembrie nu se vor impune noi măsuri restrictive, așa cum au crezut mulți români că se va întâmpla. Nicolae Ciucă a spus că vineri a fost adoptată o Hotărâre de guvern prin care s-a decis

„Nu în această lună, nu în această perioadă, nu în perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, din datele pe care le avem, nu vedem o creştere spectaculoasă, ca să impunem aceste… ca să impună o astfel de decizie. (…) Putem să constatăm o scădere în fiecare zi a numărului de persoane pozitive, ceea ce ne determină ca în perioada imediat următoare să nu luăm măsuri, ceea ce s-a şi concretizat în Hotărârea de guvern adoptată vineri, astfel încât să rămânem în paleta de măsuri stabilită prin hotărârea anterioară”, a mai spus Ciucă.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top