Connect with us
Raed Arafat, atenționare dură pentru români. Medicii vor decide soarta oamenilor: "Primul venit, primul servit!"

Social

Raed Arafat, atenționare dură pentru români. Medicii vor decide soarta oamenilor: „Primul venit, primul servit!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, mai ales că oamenii nu mai tratează cu seriozitate măsurile impuse de autorități. Astfel, Raed Arafat îi atenționează pe cei care nu cred în pericolul pe care îl prezintă virusul, susținând că situația se va agrava, mai ales în spitale, unde locurile sunt deja limitate.

Raed Arafat, atenționare dură pentru români. Medicii vor decide soarta oamenilor: „Primul venit, primul servit!”

Raed Arafat susține că oamenii au început să fie din ce în ce mai nepăsători și nu se mai tem de virus. Nu mai respectă la fel de mult măsurile impuse de autorități și unii chiar cred că nu există persoane care să fi contractat virusul. El a subliniat că la fel de îngrijorătoare precum atitudinea românilor este creșterea bruscă a numărului de cazuri.

Arafat îi sfătuiește pe cei care cred că tot ce se întâmplă este o minciună, să caute persoane care au trecut prin această experiență dură, au fost spitalizați și intubați și s-au vindecat, care să le explice cât de greu au trecut prin această boală și ce complicații, sechele a lăsat în urmă. Astfel, vor înțelege gravitatea situației și nu vor mai crede orice zvon legat de faptul că virusul nu ar exista.

În ceea ce privește situația din spitale, șeful DSU se teme că s-ar putea ajunge în stadiul în care acestea vor fi pline și locurile disponibile vor fi numărate. Astfel, la fel ca în alte țări care s-au confruntat cu așa probleme, în care aparatele de ventilat au fost insuficiente din cauza numărului mare de pacienți în stare gravă, medii vor ajunge să decidă viața oamenilor și se va merge pe ideea de primul venit, primul servit.

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a spus Raed Arafat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top