Connect with us
S-a stins cel mai longeviv bărbat din lume. Dumitru Comănescu avea 111 ani

Social

S-a stins cel mai longeviv bărbat din lume. Dumitru Comănescu avea 111 ani

Cel mai longeviv bărbat din lume, Dumitru Comănescu, s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 111 si 231 de zile, potrivit unui consilier în administrația Capitalei, care a dat vestea pe rețelele de socializare. Bărbatul intrase în Cartea Recordurilor și cu câteva zile în urmă fusese decorat de către patriarhul Daniel cu Crucea Patriahală, cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române, pentru mireni.

S-a stins cel mai longeviv bărbat din lume. Dumitru Comănescu avea 111 ani

Vestea tristă a morții sale a fost dată de Alexandra Dobre, consilier în administrația Capitalei, pe contul ei personal de Facebook. Aceasta și-a exprimat regretul cu privire la decesul celui mai longeviv bărbat al planetei.

„In aceasta dimineata Dumitru Comanescu, cel mai longeviv bărbat al planetei, a încetat din viata la 111 ani si 231 zile.
Onorată că l-am cunoscut, voi păstra în suflet amintirea clipelor petrecute impreuna, iar gândurile bune pe care mi le-a transmis la ultima întâlnire, imi vor rămâne în memorie veșnic.
Dumitru Comanescu a fost OMUL POVESTE care a scris istorie.
Iubitor de matematica dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost in spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al doilea război mondial.
A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viata cumpătată, inconjurat de dragostea familiei.

A supravietuit si ne-a incurajat pe toti in perioada pandemiei, insa de acum le va canta romantele atat de dragi si va recita poezii, ingerilor.

Drum lin printre stele! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Condoleante familiei!”, a scris Alexandra Dobre pe contul personal de Facebook.

Dumitru Comăescu a fost inginer agronom și a fost recunoscut oficial de către Guiness Book of Records ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat din lume. Timp de o lună el a ocupat și locul de cel mai vârstnic bărbat din lume. Acesta a decedat astăzi, la vârsta de 111 ani și șapte luni. El s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, o comună din Prahova, aflată la 7 kilometri de Câmpina şi 100 km distanţă de Bucureşti.

Localnicii din satul natal al bărbatului au povestit care era secretul lui, care i-a oferit imunitate și putere să ajungă până la această vârstă.

„Lapte și miere, dacă vrei să trăiești cât mine. Așa zicea (…) Eu cred că imunitate tot de aici a luat (…) Este în putere și cu mintea zdravănă”, a povestit o femeie care era vecină cu cel mai longeviv bărbat din lume.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top