Connect with us
Raed Arafat susține că situația este îngrijorătoare! Astăzi depășim 866 de cazuri

Social

Raed Arafat susține că situația este îngrijorătoare! Astăzi depășim 866 de cazuri

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat într-un interviu la Digi24 că situația începe să devină îngrijorătoare în România. Astăzi vom depăși 866 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, potrivit șefului DSU.

Raed Arafat susține că situația este îngrijorătoare! Astăzi depășim 866 de cazuri

Arafat susține că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți cu coronavirus. Pacienții din Capitală au început să fie trimiși în alte părți. El a mai precizat că mâine România va înregistra un număr record de noi cazuri de infectare, situația devind alarmantă.

”Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.

Raed Arafat a declarat că vineri, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri și a anunțat că sâmbătă cifra va fi depășită categoric.

„Față de joi, alte 109 persoane au cerut să iasă din spital. În total sunt peste 900 de pacienți externați la cerere (…) Faptul că se spune că asimptomaticii nu transmit virusul… Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute… Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”.

Șeful DSU a mai menționat și că românii trebuie să se întoarcă neaparat la restricții dure, precum cele din perioada stării de urgență. Numai în acest mod vom putea ajunge din nou la aproximativ 100 de cazuri noi pe zi. Arafat nu a dorit să comenteze nimic despre redeschiderea școlilor sau despre alegerile locale, ci doar a precizat că toate evenimentele vor fi analizate cu atenție de autorități.

Arafat a mai declarat că medicii sunt surmenați, foarte stresați și că este nevoie de legea care le permite detașările.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Social

To Top