Connect with us
Nelu Tătaru, adevărul despre numărul mare de cazuri noi

Social

Nelu Tătaru, adevărul despre numărul mare de cazuri noi

Nelu Tătaru a vorbit ieri despre numărul mare de cazuri noi și a explicat care este situația în momentul de față. Vă reamintim că în România numărul total al infectărilor a ajuns la 35.802, iar medicii avertizează că nu mai sunt locuri la ATI și situația este îngrijorătoare. De asemenea, Raed Arafata a anunțat pentru astăzi un nou număr record de noi infectări.

Nelu Tătaru, adevărul despre numărul mare de cazuri noi

În acest context Nelu Tătaru a făcut un ael la toți românii să nu se relaxeze prea tare și să respecte măsurile impuse de autorități. Eforturile populației nu trebuie să se oprească aici și, deși multora le este greu să gestioneze situația din prezent, reguliel trebuie respectate pentru a limita răspândirea noului de coronavirus.

Ministrul Sănătății consideră că ascensiunea din aceste zile trebuie pusă pe fondul relaxărilor și a nerespectării regulilor.

Numărul mare de cazuri noi vine în urma mai multor teste efectuate, așadar este oarecum normal să avem mai multe persoane infectate zilele acestea, pentru că se testează mai mult decât de obicei. Din păcate s-a ajuns în situația în care pacienți din Capitală sunt transferați în alte localități, pentru că la București nu mai sunt locuri la ATI.

”Încă suntem pe o ascensiune uşoară şi va trebui să ne obişnuim două săptămâni să gestionăm această creştere care a început în acest moment şi pe care trebuie să o punem tocmai pe fondul acestor relaxări şi acelor nerespectări de reguli.

Avem şi un număr mai mare de teste, este normal să avem şi un număr mai mare de confirmări. Atenţia noastră se îndreaptă foarte mult spre unităţile de primiri urgenţe. Gestionarea acestor secţii de terapie intensivă şi a paturilor de terapie intensivă este în acest moment în centrul atenţiei, tocmai pentru a putea fi punctuali prezenţi acolo unde este nevoie. (…) Acum trei zile au fost cazuri când a trebuit să transferăm un pacient din Bucureşti către acea unitate mobilă ATI care se află la Spitalul din Ploieşti.

Pentru cei care s-au relaxat în acest moment să le spun că încă nu este timpul, mai trebuie să mai facem un efort ca să putem eradica şi acest prim moment pandemic”, a declarat Nelu Tătaru.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top